Vandaag is er de lancering van XpertOpinion, waarbij ik ook als onafhankelijk expert op dit platform te vinden ben.

Het afgelopen jaar heb ik zelf gemerkt dat er een grote markt is voor onafhankelijk zakelijk advies. Zo word ik maandelijks wel benaderd voor het geven van enkele uren advies of voor mijn kijk op een bepaald vraagstuk:

  • Een bedrijf dat twijfelt tussen enkele agencies en een onafhankelijk persoon zoekt voor het vergelijken van de pitches en offertes.
  • Een agency dat een bepaalde service wilt gaan aanbieden, maar advies nodig heeft over hun Go To Market.
  • Een agency dat de digitale agency markt beter wilt leren kennen om te kijken welke weg ze best uitgaan.
  • Een bedrijf dat vanuit 2 agencies tegenstrijdig advies krijgt rond welke Web analytics tool ze nu moeten gaan gebruiken en een extra onafhankelijk stem hierover wilt horen.
  • Een bedrijf met een datalek, die even snel consultancy wilt over welke stappen ze nu moeten doen.
  • Een In-House marketeer die een advanced marketing opleiding heeft gevolgd en nu met een hoop todo’s zit en door de bomen het bos even niet meer zit en vraagt om mee naar de prioriteiten van zijn taken te kijken.

 

Het probleem waar ik dan geregeld op bots is facturatie. Bij veel bedrijven is er een omslachtige procedure om nieuwe leveranciers aan te maken, goed te keuren en zeker als het gaat over kleine facturen van enkele uren.

Xpertopinion.be zorgt nu voor een platform waar een grote groep van 60 onafhankelijke experten in een hoop domeinen te vinden zijn. Zit je vast met een HR/Sales/Marketing/… vraag of zoek je even een extra opinie, dan is dit de weg die je kan volgen.

Ikzelf ben dus vanaf nu ook op het XpertOpinion platform te vinden en mijn agenda items zijn vrijgegeven voor deze adviesgesprekken rond volgende topics:

  • GDPR en privacy vraagstukken
  • Digitale marketing: leadgen, CRM en marketing automation

Het voordeel is dat je direct een afspraak kan boeken in de agenda van de expert in kwestie en online de betaling kan uitvoeren. Natuurlijk kan je ook credits kopen, zodat je het hele jaar gebruik kan maken van de verschillende experten.

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments