Ik ontving op mijn phishing/spam honeypot mailadres (mijn oude telenet.be mailadres dat o.a. bij de grote Linkedin hack in 2012 is gestolen) nog een een zeer goed nagemaakte mail van het Vlaamse Burgerprofiel.

Wil je trouwens meer lezen over phishing op deze blog, dan kan je echt los gaan.

Met dank aan de Twitter discussie, die hierop volgde, heb ik weer iets geleerd (thx Kurt): Je kan op je Vlaamse Burgerprofiel namelijk een eigen unieke roepnaam instellen.

Deze roepnaam wordt nadien gebruikt voor de aanspreking in mails vanuit het burgerprofiel. Laat je dus eens creatief gaan en bedenk een leuke en unieke aanspreking, waardoor je toch weer een extra signaal hebt of die emails nu van het Burgerprofiel of van een phisher komen.

Dit is de rechtstreekse link naar je identiteitsgegevens, waar je je roepnaam kan instellen (ja je kan een hele zin ingeven) en nadien zal je deze ook bovenaan rechts zien als je in je burgerprofiel gaat aanloggen.

 

Hebben de andere overheidswebsites dit ook al ondertussen?

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments