Problemen met KBC online bankieren

De website voor Homebanking van KBC: KBC Online heeft de laatste tijd geregeld problemen. Het niet kunnen inloggen op een Online homebanking website is 1 van de grootste ergernissen voor de gebruikers van een online bank.

kbc online

Tips wanneer je problemen hebt met KBC Homebanking

Wanneer je niet kan aanloggen op KBC homebanking, kan je zeker volgende tips en tricks bekijken:

 • 1. Algemeen probleem of niet? Check zeker de twitteraccount van KBC @KBC_BE of de Facebookpagina om te kijken of ze een algemeen probleem ondervinden.
 • 2. één van de hoofdredenen van het slecht functioneren van de KBC homebanking is toch wel de gekozen architectuur door het gebruik maken van java-programmatuur, wat vele gebruikers nog steeds voor problemen stelt. Verwijder best je huidige java-software op je computer en installeer een nieuwe versie. Zie ook op de KBC website.
 • 3. Check je browser: Internet Explorer 8 en hoger, de hoogste mogelijke versie van Firefox of de hoogste mogelijke versie van Google Chrome

tips voor MAC OS X gebruikers met KBC online4Business

Ben je MAC OS X gebruiker en daarnaast KBC ONline4Business klant, dan kan je met deze tips van Frank misschien toch alles aan de praat krijgen.

Onderzoek in 2009 over online bereikbaarheid homebanking

KBC Online blijkt in de middenmoot te behoren van de beschikbaarheid van hun KBC Online banking, als we de resultaten van een onderzoek over de beschikbaarheid in 2009 bekijken:

In 2009 bleek Argenta ruim 250 uur (meer dan 10 volle dagen) onbeschikbaar op het internet. Dexia was meer dan vijf dagen onbeschikbaar, Binck en ABN Amro respectievelijk meer dan 3 en meer dan 2 dagen.

Fortis en Rabobank haalden een beschikbaarheid van 100 procent. De tweede categorie (waaronder ING, Keytrade en KBC online) bevat een zestal banken tussen 99,9 en 99,8 procent, een standaard waar hostingbedrijven ook naar streven.

De derde categorie (met onder meer ABN Amro en Fortuneo), presteert onder die standaard. Argenta is de rode lantaarn, met een gemiddelde beschikbaarheid van 97,1 procent.

Heb je nog tips of opmerkingen, laat deze dan zeker achter.

Sharing is caring...Share on Facebook2Tweet about this on Twitter4Share on LinkedIn0Buffer this page

Related Posts

 • Domeinnaam verkocht

  Afgelopen dagen heb ik een domeinnaam verkocht en nu ik de uiteindelijke domeintransfer zie, had…

 • Sitelinks

  Bij sommige google zoekresultaten zie je extra interne links onder het eerste zoekresultaat, de zogenaamde…

 • Pagerank update april 2009

  Blijkbaar is er deze dagen weer een nieuwe pagerank-update bezig op de servers van google...…