De Oesterdam is een zéér gekende surfspot voor de Belgische windsurfers en kiters. Net over de grens op de Oosterschelde is dit amper 30min. rijden vanuit Antwerpen. 1 van de pareltjes van deze getijdespot is de zandbank “de hoge kraaier” op 1,5km van de kant.

Vanaf 1u. voor Laagwater tot 1u. na laagwater kan je op korte afstand naast deze zandbank knallen (beste richting tussen Z en ZZW) en dit in het gezelschap van enkele zeehonden. Daarnaast kan je met je gps-resultaten meedoen met 2 gps-wedstrijden:
Marollegat speedchallenge 2009 – doel is snelste mile (1800m)
Mauisails speedtrail -> doel is 2 snelle 500m

Op enkele honderden meters van de zandbank staat een meetpaal, dus je hebt altijd een nauwgezet windreport: getijtafel Marollegat, windrichting en windsterkte meetpaal

Screenshot vanop de website van de oesterdam surfclub van voorzitter Yves w.

Vandaag en zondag hebben we een ideaal window met laag water rond de middag, dat zeer laag gaat, dus ik maak zondag waarschijnlijk nog eens eens een tripje naar de zandbank en zal mijn watercamera meenemen voor de nodige foto’s.

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments