De afgelopen weken hebben we onze tijd nuttig besteed met bankshoppen voor de aankoop van onze droomwoning (nog 100 dagen te gaan voor de verhuis!). We hebben voornamelijk gekeken naar de traditionele grootbanken: BNP Paribas Fortis en KBC (met een vergelijking bij de immotheker).

We hebben gekozen voor een zogenaamde accordeonlening, waarbij er wordt gewerkt met vaste maandlasten en een variabele looptijd (naar gelang de daling/stijging van de jaarlijks aanpasbare rentevoet. Door de lage referte-index zijn we realistisch genoeg om te weten, dat we onze maximale verlenging van 5 jaar zeker gaan krijgen. Daartegen staat wel dat de gekregen rentevoet een stuk onder het voorstel voor een vaste rentevoet ligt en we in worst case nog altijd minder totale lasten zullen hebben, dan de andere offertes.

Hierbij de referte-index A, die gebruikt wordt voor de jaarlijks aanpasbare rentevoeten. deze referte index staat momenteel historisch laag en zal dus enkel nog kunnen stijgen voor de volgende jaren. Ik vermoed zelfs dat de variabele leningen, die nu afgesloten worden voor 20 jaar aan hun worst case gaan hangen…

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Maes Guy (Oud Retabo)
14 jaren geleden

Mail je even ter info je rentevoet door ?

herm
14 jaren geleden

check your mailbox Guy