Daar we de volgende dagen/weken eens gaan starten met het redesignen van onze tuin, zijn we gestart met het tekenen van onze tuin. Daar we er allebei eenvoudig aan willen prutsen en met verschillende versies willen kunnen werken, zijn we op een blogpost gestoten omtrent het tekenen van een tuinplan met Excel: Draw Your Own Plans.

Daarnaast is het boek tuinplanner (13.99€ bij bol.com) nog een goede hulp geweest.
9021528665

Excel heeft als voordelen dat het eenvoudig in gebruik is, eenvoudig te delen met elkaar, eenvoudig voor notities en berekeningen aan toe te voegen en ik verbaas me er zelf van hoe goed het werkt voor het tekenen van een tuinplan op schaal.

Hieronder een eerste versie van de wijzigingen die we denken te gaan uitvoeren in de eerste stap (rood en oranje zijn wijzigingen):

  • Iets minder verzorgd gras door verwijderen van enkel bloemperkjes en het allemaal wat een wildere look geven, dan het golfterrein dat het nu is.
  • Coniferenhagen vervangen door een beukenhaag (itt. haagbeuk heeft beuk minder doorkijk in de winter), om alles wat vogelvriendelijker te maken.
  • Onze 2 15m hoge kerstboomtoestanden eens gaan bekijken hoe we daarvoor een kapvergunning kunnen krijgen.
  • Ons moestuintje (linksboven achter de garage) nog wat aanpassen en nog meer gebruiken (vorig jaar sla, 10 pompoenen, aardbeien,…).
  • Wat laagstam fruitbomen naast het huis plaatsen, daar we toch in een fruitstreek wonen.

Nog iemand goede tips?

Tuinplan

Voor wie de luchtfoto wilt zien om er zich meer bij voor te stellen…

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
helena
13 jaren geleden

waar komt het zwembad? 😉

Karlien.
13 jaren geleden

Haha, goeike Helena, maar ik moet alles zéér voorzichtig aanbrengen he…nog even geduld 🙂