Dit weekend kreeg ik nog eens een leuke phishing mail binnen op mijn oud Telenet.be mailadres (dit blijft toch echt een honeypot voor alle soorten spam en phishing mails – zie vele andere blogposten). Daar ik over deze phishing mail en platform nog weinig kon terugvinden, hier maar de waarschuwing per blogpost.

Deze was weer iets anders en zoals je hieronder kan zien is het een “per ongeluk” foutief verstuurde mail, die je aanzet om dan op dat phishy coincrow.net crypto platform te gaan inloggen en je eigen gegevens te gaan ingeven om die wallet te kunnen bekijken.

Een andere url met hetzelfde phishing platform is bijvoorbeeld coinomac.com.

Ze spelen dus in op de nieuwsgierigheid, dat je toch wilt gaan zien of het inderdaad zo is. Persoonlijk had ik als phisher en iets aannemelijker Crypto-bedrag gekozen (1.46 miljoen EUR is wel heel veel geld). 😅🤷‍♂️

Maar dus Google bezoekers, die hier uitkomen. Neen niet doen. Dit is inderdaad een phishing val.

 

Hi Thiago,
Please take careful note and treat with utmost care.
Below are details of the bitcoin portfolio i found in the lost bag.
Andre asked me to send to you as i know nothing about bitcoins.

Website:  COINCROW.NET
Customer ID : 28867670
Pass : byte748dw

Current balance last i checked was about 72.186 BTC or €1,466,622 EUR. Thiago let me know how we can cash this funds. This is a big break.

Cheers,
Jari

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marco
1 jaar geleden

Ik kreeg dezelfde mail, maar dan met cryptoncoin.net. Ben gaan kijken vanuit sandbox, en mytempsms.com gebruikt voor de SMS. Moest wachtwoord wijzigen, allemaal heel professioneel, kon daarna vanuit nieuwe sandbox inderdaad alleen met nieuwe wachtwoord inloggen. Vervolgens withdrawal geprobeerd, kreeg melding dat eerste withdrawal niet meer dan 0.0001 BTC kon zijn. Die kreeg ik ook echt binnen, maar als je dan probeert de rest op te nemen krijg je een melding dat je op de portfolio een minimum withdrawal had ingesteld dat 0.08 BTC hoger ligt dan het saldo. Het idee is natuurlijk dat je nu zo warm gemaakt bent dat je die 0.08 gaat storten om alles op te kunnen nemen. Ik ben tevreden met het idee dat ik 0.0001 BTC heb verdiend aan de scammers.

Reply to  Marco
1 jaar geleden

Hahaha.

Zover was ok niet gegaan.