Update 5 september 2022
Het lijkt erop dat het einde verhaal is van Mealhero met een curator en een neergelegd  faillissement. 😞

De neerleggen was reeds eind augustus blijkbaar en de curator is reeds goederen aan het veilende curator is reeds goederen aan het veilen

Ben je klant, zet dan best zo snel mogelijk je domiciliëring af, zodat er zeker geen betalingen meer kunnen gebeuren (voor de maandelijkse huur van de nu onbruikbare stomer bvb).

 

Mooi om te zien hoe het team van onze staatsecretaris voor consumentenbescherming in de FB groep van de Mealhero klanten de communicatie aangaat. 👏

 


De trouwe lezers van deze blog, zullen misschien weten dat ik in november 2018 een review deed van een nieuwe foodstartup in ons land: review Mealhero. Dit nadat ik 1 van de cofounder had leren kennen op de Startupbus.

Waar staan ze nu eigenlijk 3 jaar later na een covid jaar? Tijd dus voor een nieuwe review met dit foodconcept. De afgelopen jaren vertrouwen wij zelf op foodboxen om ons wekelijks van gezonde maaltijden te voorzien. Daarom was het nog eens tijd om  Mealhero nog eens terug te ervaren.

In mijn 3 jaar oude blogpost sprak ik over een eerste funding van 900k EUR die ze ophaalde. Het is dan ook mooi om te zien dat ze in 2020 nog een grote ronde van 2,5 miljoen EUR hebben opgehaald.

Het concept?

Voor wie het concept nog niet kent:

  • Je ontvangt een slimme Mealhero stomer, die je voor een miniem bedrag van 5EUR/maand huurt.
  • Je bestelt de nodige vriesverse maaltijden (proefbox bestaat uit 8 individuele maaltijden voor 49EUR), die ingevroren geleverd worden en in je diepvries gaan (6 maand te bewaren daar).
  • Wanneer je een maaltijd wilt koken, ga je met de app de juiste doosjes uit je diepvries halen en deze scannen met de stomer en die gaat dan aan de slag. Je kan zo voor 2 personen in 1 keer klaarmaken.
  • Geen gekook dus, maar enkel wat afwas van je slimme stomer nadien. Het wordt zelfs aangeraden alles in het afwasmachine te steken (wat wij dus niet hebben 🤷‍♂️).

Wat is er nu aangepast in die 3 jaar?

Wat vooral opvalt tov. die eerste proefperiode is dat de onboarding verbeterd is. De nodige documentatie, aangepaste onboarding in de app,…

Ook het feit dat je nu meer dan 40 recepten hebt, waar je kan uitkiezen. Hierbij zitten ook veel vegetarische gerechten trouwens. De prijzen zitten daarbij nu tussen 7,63EUR – 9,40EUR/maaltijd. Dus voor 2 kook je voor een 16-18EUR.

De stomer is nog steeds hetzelfde, persoonlijk zou ik de UX net iets anders maken (de lichtgevende iconen en drukknop is toch wel wat zoeken in het begin). Maar nogmaals zij combineren in 1 startup zowel alles rond die maaltijden, de logistiek, de software van een app en een hardware stomer. 😱

De stomer wordt grotendeels in België gemaakt (alles komt uit Europa van onderdelen blijkbaar), maar natuurlijk zijn de grote chiptekorten ook iets waar ze moeten op blijven letten.

Voor wie is dit nu bedoeld?

Dit was ook een leuke oefening met mijn Thomas More studenten. Ze kregen van mij de website en diende ook mee te kijken welke doelgroep hierbij zou passen en dit was snel duidelijk:

  • Vrijgezellen – Bij de traditionele foodboxen hang je vast aan gerechten voor 2 personen en waarom uitgebreid koken als je ondertussen ook iets nuttiger kan doen?
  • Jonge koppels zonder kinderen – Ben je op een avond nu plots niet met 2 voor het eten of wil je snel iets gezonder eten, dan fastfood afhaal?
  • Als gezonde reserve in je diepvries – In tegenstelling tot een foodbox, kan je de gerechten even bewaren in je diepvries.
  • Als kotstudent – Gezonder dan pita of Aiko Noodles en geen gekook nodig.
  • Als er 1 iemand in het gezin vegetarisch wilt eten.

Is het nu iets voor ons geworden? De kinderen krijg ik niet over en zelf ben ik sinds die eerste lockdown nu echt wel fan geworden van “mijn dagelijks kookmomentje” (dat 1 uur per dag, dat ik niet aan een scherm vast zit).

Beste tip is het zelfs eens proberen met een proefbox, want het concept van gestoomd eten blijft “Love it or hate it”.

Tip: ik zag bij zowel KBC deals, Cake en de vele kortingscodewebsite de nodige cashback acties op Mealhero. Deze weken hebben ze zelf ook een tijdelijke actie met een menu van Balls & Glory.

Disclosure
Deze blogpost is onderdeel van een samenwerking, waarbij Dailybits een vorm van vergoeding heeft verkregen als #advertentie of #sponsored. De inhoudelijke uitwerking is nog steeds de verantwoordelijkheid van Dailybits. Meer informatie in de disclaimer (artikel 8).

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments