Afgelopen dagen was deze website onbereikbaar. Gelukkig zijn er diverse (nederlandse) gespecialiseerde website’s en forums om dergleijke zaken snel te kunnen opvolgen. Op webhostingtalk en ispam.nl heb ik de hele onderstaande bitchfight, dan ook met veel interesse gevolgd en wilt weten, waarom dailybits onbereikbaar was, kan het hieronder even nalezen (pas op techneuten-verhaaltje ;-).


Ik huur een deel van een shared webserver bij collecthost, die in een datacentrum in antwerpen hangt. Collecthost huurt daar enkele racks (een rek met stroom en netwerkaansluitingen in een datacentrum) van euroaccess om zijn servers in te hangen. Euroaccess huurt die racks van realroot (bekend als hoster van o.a. zattevrienden.be) en huurt ook in het datacentrum in brussel wat plaats bij realroot voor de routers naar het WWW (daar wordt het netwerk van euroaccess op een IX-kruispunt van het WWW geplaatst).

Realroot en euroaccess hebben wat meningsverschillen over enkele kleine onduidelijke facturen en over het eenzijdig verhogen van alle tarieven door Realroot. Realroot besloot daarop de stroom uit de router in Brussel te trekken. Hierdoor werd het volledige netwerk van euroaccess afgesloten van het internet. De servers in antwerpen draaiden dus wel vrolijk door, maar waren onbereikbaar.

Gelukkig is er die nacht toegang verkregen tot het datacentrum in antwerpen en heeft mijn webhoster collecthost al zijn servers gaan evacueren en deze in nederland terug in een ander datacentrum gaan onderbrengen en na een hele tijd is dan alles terug online gekomen.

Conclusie: het was dus een ordinaire, administratieve bitchtfight tussen 2 partijen, waardoor de klanten van euroaccess hinder ondervonden. Mijn hoster collecthost heeft goed gereageerd en daar ben ik al zeer blij over (heb al genoeg negatieve ervaringen met hosters). Ook de NOC-site van colelcthost werkte perfect. Een noc-website is een apart geplaatste website met de laatste informatie bij technische problemen, zodat klanten steeds ergens informatie vinden.

Als ik ooit wat meer tijd heb, ga ik waarschijnlijk zelf even een 2de hands webserver aankopen en deze onder eigen beheer in een datacentrum gaan plaatsen. Het zal wat meer kosten, maar ik zal wel 100% controle hebben over alles. Maar dat is nog even verre toekomst…

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments