GoPro HD Hero2

De vaste bezoekers van deze weblog hebben al wel door dat ik een grote GoPro-fan ben. Deze shockproof-actioncamera’s zijn ideaal voor het ruigere werk en geven daarnaast ook nog een super HD-beeld (zie het dailybits vimeo-channel). Het is de referentie geworden in het sportwereldje gaande van zeilen, windsurfen, skiën, racen, paintball, concertfotografie…

GoPro heeft nu de GoPro HD Hero2 uitgebracht. Een nieuwe versie van de originele HD-versie met vele nieuwigheden:

Te koop via de Official GoPro® Store voor een adviesprijs van 299$ (214€) en de eerste Hero HD is verlaagd naar 199$ (142€) voor de naked-versie!

Bij een aankoop in de GoPro online store dien je nog de de verzendkosten en de douane-kosten erbij te tellen, maar kom je nog steeds voordeliger uit, dan bij een aankoop in België.

De grootste wijzigingen:
– 11 Megapixel camera ipv. 5 Megapixel.
– De nieuwe hero2 kan tot 120 frames per seconde op wvga-resolutie filmen, terwijl 60fps op 720p, 48fps op 960p en tot slot 30fps op 1080p. Super dus voor ultra-slowmo beelden.

– Hero2 kan in burstmode 10 foto’s per seconde maken (voorheen 3/sec).

– Met de nieuwe Wifi-module kan je de beelden ook via wifi-streamen. tot 50 gopro’s kunnen zo worden ontvangen via wifi-streaming, stel je de live-mogelijkheden daarvan voor voor wedstrijden!.

gopro hero 2

Herman Maes - online marketeer DPO freelancer

Herman

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.