Een echt precedent in de Belgische internetwereld, nu de grote Belgische providers de bovengenoemde site vrijwillig blokkeren via een geheime “firewallijst”. Het systeem werd blijkbaar al enkele jaren voorbereid en is nu voor het eerst in werking getreden bij de grote providers (kleine providers zoals Dommel werken tot hiertoe nog niet mee aan deze firewall). Wel leuk dat je een klacht kan indienen per FAX…

update:
Het blijkt wel degelijk om een “dns-firewall” te gaan en deze is gelukkig simpel te omzeilen via het gebruik van de dns-servers van opendns.

werking blokkade:
Elk webadres wordt vertaald naar zijn uniek ip-adres door een dns-server. Wanneer je nu deze vertaling bij de internetprovider verandert naar een andere pagina, dan zal elke bezoeker automatisch doorgestuurd worden naar die ander pagina. Wanneer je nu echter de dns-servers van opendns gebruikt, dan gebeurd de vertaling niet bij je provider, maar op de servers van opendns en kom je dus wel op de originele pagina.

Meer info en commentaren op lvb.net

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments