Podcasts zijn al vele jaren een ding, maar ik ben dat ik een laatkomer ben op dit vlak. Wat me nu toevallig is opgevallen is, hoe ik de afgelopen weken mijn autoradio enkel nog gebruik voor het beluisteren van podcasts (via Spotify).

Vroeger was ik een grote fan van de duidingsprogramma’s op Radio 1, maar mijn ogen zijn het ondertussen beu om zoveel te rollen, dat ik ben afgehaakt.

Wat me ook opvalt is dat ik toch vooral de Engelstalige podcasts ben aan het beluisteren (een win voor mijn slecht Engels denk ik dan), dus hierbij een inkijk in wat er momenteel in mijn Spotify account klaar staat tijdens de autoritten naar Intracto en klanten.

1. Waveform, the MKHBD podcast

MKHBD of ook wel Marques Brownlee is een vaste waarde op YouTube (9,4 miljoen subscribers) met zijn technologie en gadget reviews en vooral gekend van zijn waanzinnige studio met een fortuin aan materiaal.

Zijn podcast zit nog maar aan aflevering 5, maar is voor mij nu reeds een vaste waarde. Samen met 1 van zijn editors, brengt hij een update rond al het technologienieuws (Apple, Tesla,…) en daarnaast ook een inside-view in zijn video’s en studio. Leuk, luchtig, top productie en geluidskwaliteit, goede wisselwerking tussen de 2 hosts,… 👌

2. Geekout with Matt Navara

Matt Navarra is al vele jaren gekend in het social media wereldje, daar hij steeds de laatste nieuwtjes en features bij de grote platformen kan vinden. Al lang ben ik lid van zijn Facebook group “The Social Media Geek Out”, waar de meer dan 11.000 leden dagelijks discussiëren over Facebook, Twitter,…

Deze nieuwe podcast is nu het vervolg op die FB-groep. De geluidskwaliteit kan nog wel beter, maar het concept vind ik ideaal om in de wagen even te in-and-outs van de grote social platformen te horen. Dit steeds met een extra gast, zoals een product manager van Twitter, Techreporter van CNN,…

 

3. Techmag van Magali De Reu

Ik kom Magali geregeld al eens tegen op events. Haar YouTube interviews en bijhorende podcastafleveringen volg ik dan ook wekelijks.

Persoonlijk ben ik de afgelopen afleveringen niet altijd meer onder de indruk van de gasten (bij sommige waren mijn ogen evenhard aan het rollen als bij Radio 1 politieke interviews) en hun verhaal, maar dit komt misschien ook, omdat ik nu meer naar de US podcasts aan het luisteren ben. Zij komt binnenkort trouwens met een 2de YouTube reeks, dus daar kijk ik ook naar uit.

 

4. Steven’s weekly

Wekelijkse update in amper 3-4minuten door Steven Van Belleghem. Dit is de audio van zijn YouTube video’s, dus soms wat moeilijker te volgen, daar je de begeleidende beelden er niet bij hebt. 😉

Meestal opgenomen via smartphone (tijdens 1 van zijn trips naar events waar hij een keynote geeft) en audio is dan ook niet altijd even perfect natuurlijk.

 

5. A conversation with…

Mijn uitsmijter is deze 1,5uur lange podcast van Philip DeFranco met “Former YouTube star” Casey Neistat over zijn burn-out, nieuw leven in LA, zijn kijk op YouTube en social media. Echt het beluisteren waard (of ook te bekijken op YouTube)!

PS: Nog een uitsmijter is deze YouTube aflevering van “Hot ones” met Casey en MKBHD waar ze een quiz ondergaan met super pikante chicken wings als risico.

 

Andere tips mag je zoals altijd zeker even hier in de comments gooien of als reactie op Twitter gooien.

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments