Nieuwe aanvliegroute Zaventem?

Update 2/08/2013
Omwille van de werkzaamheden deze dagen moeten alle vliegtuigen gebruik maken van beperkte landingsbanen. Hierdoor zijn de aanvliegroutes totaal anders deze dagen tijdens de werken (1-24 augustus). Meer info op de deze pagina van de website van Brussels airport of via de twitteraccount @brusselsairport.

Update 20/07/2012
Deze oude blogpost blijft bezoekers trekken, die op zoek zijn naar de nieuwe aanvliegroutes, die deze week op tafel zijn gekomen. Ik plaats vanavond het nieuwe voorstel in kaartvorm online, zodat de juiste info hier te vinden is.

Vannacht en deze morgen merkten we ineens op, dat er wel héél veel vliegtuigen laag overkwamen. Blijkbaar hebben ze een nieuwe (tijdelijk?) aanvliegroute met de gegeven weersomstandigheden en draaien ze net boven ons (Katelijne) om dan al snel de landing in te zetten voor Zaventem.

Het stoort gelukkig totaal niet en best leuk om bij het onbijt op ons terras wat vliegtuigjes te bekijken.

update
THX to BDV weet ik ineens dat ze inderdaad baan 20 aan het gebruiken, wegens werken aan baan 07R/25L. meer info

Herman Maes - online marketeer DPO freelancer

Herman

Online marketeer en (tech)blogger sinds 2002. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.

Schrijf je in op de maandelijkse Dailybits mailing voor tips, tricks en random stuff.

6 comments

  • Even opgezocht en de landingsbaan "20" is blijkbaar in gebruik, wat niet veel gebeurd en doordat deze zeer kort is (te kort volgens vele omwonersgroepen), moeten ze lager aankomen voor de landing.

  • Ik woon in Hever en ondervindt sinds een week hinder van vliegtuigen die reeds de landing hebben ingezet. Dit heeft dus te maken met de werken aan een andere baan als ik het goed begrijp? Weet iemand hoe lang die werken zullen duren? alvast bedankt voor uw antwoord

  • Wij wonen te Muizen en zien alle vliegtuigen naar de landingsroute buigen om de landing in te zetten. Om de paar minuten is er al een nieuwe, bijna constant een vliegtuig te zien. Gelukkig wonen we nog te ver om er last van het lawaai te hebben maar het is wel een mooi schouwspel om ze te zien draaien en allemaal in de zelfde richting te zien vliegen naar Zaventem. Blijkbaar is er van de crisis in Zaventem niet veel te merken.

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.