Update 2/08/2013
Omwille van de werkzaamheden deze dagen moeten alle vliegtuigen gebruik maken van beperkte landingsbanen. Hierdoor zijn de aanvliegroutes totaal anders deze dagen tijdens de werken (1-24 augustus). Meer info op de deze pagina van de website van Brussels airport of via de twitteraccount @brusselsairport.

Update 20/07/2012
Deze oude blogpost blijft bezoekers trekken, die op zoek zijn naar de nieuwe aanvliegroutes, die deze week op tafel zijn gekomen. Ik plaats vanavond het nieuwe voorstel in kaartvorm online, zodat de juiste info hier te vinden is.

Vannacht en deze morgen merkten we ineens op, dat er wel héél veel vliegtuigen laag overkwamen. Blijkbaar hebben ze een nieuwe (tijdelijk?) aanvliegroute met de gegeven weersomstandigheden en draaien ze net boven ons (Katelijne) om dan al snel de landing in te zetten voor Zaventem.

Het stoort gelukkig totaal niet en best leuk om bij het onbijt op ons terras wat vliegtuigjes te bekijken.

update
THX to BDV weet ik ineens dat ze inderdaad baan 20 aan het gebruiken, wegens werken aan baan 07R/25L. meer info

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
herm
14 jaren geleden

Even opgezocht en de landingsbaan "20" is blijkbaar in gebruik, wat niet veel gebeurd en doordat deze zeer kort is (te kort volgens vele omwonersgroepen), moeten ze lager aankomen voor de landing.

Tom
14 jaren geleden

Waar vind je een overzicht van deze aanvliegroutes en hoe kan je zien welke op bepaald ogenblik in gebruik zijn?

herm
14 jaren geleden

Tom: bij omgeving en geluid op de zaventem-website kan je al veel vinden:

http://www.brusselsairport….

en via de update hierboven, weten we ook ineens welke banen ze momenteel gebruiken, omwille van onderhoudswerken.

steven
14 jaren geleden

Ik woon in Hever en ondervindt sinds een week hinder van vliegtuigen die reeds de landing hebben ingezet. Dit heeft dus te maken met de werken aan een andere baan als ik het goed begrijp? Weet iemand hoe lang die werken zullen duren? alvast bedankt voor uw antwoord

herm
14 jaren geleden

op de airport-website:

http://www.brusselsairport….

Marina
10 jaren geleden

Wij wonen te Muizen en zien alle vliegtuigen naar de landingsroute buigen om de landing in te zetten. Om de paar minuten is er al een nieuwe, bijna constant een vliegtuig te zien. Gelukkig wonen we nog te ver om er last van het lawaai te hebben maar het is wel een mooi schouwspel om ze te zien draaien en allemaal in de zelfde richting te zien vliegen naar Zaventem. Blijkbaar is er van de crisis in Zaventem niet veel te merken.