Met o.a. de CEO van Mobistar heb ik vorig jaar eens een leuk blogger panelevent gehad, waarbij we met enkele bloggers rechtstreeks onze wensen, problemen en opmerkingen aan de juiste directieleden mochten doorgeven. 1 van de leukste en meest interessante blogevents van de afgelopen jaren.

Deze ervaring was dan ook voor mij de trigger om in te gaan op de uitnodiging voor de opening van de Mobistar Digital concept store op de Meir in Antwerpen (op de hoek over de United Brands).

De gsm-klanten van 10 jaar geleden (zie mijn gsm-verzameling voor je geheugen op te frissen) zijn de afgelopen jaren in sneltempo getransformeerd in een generatie aankomende digital natives, die met smartphone in de hand de dag doorkomen.

Het oude winkelconcept van een uitstalraam met wat geselecteerde gsm’s en een verkoopbalie is dan ook achterhaald aan het geraken. Ook andere merken beginnen door te hebben, dat je meer moet kunnen bieden en een belevenis moet maken van je pand (zie bvb. de popup store van de internetbank Hello Bank wat verder op de Meir).

Digital concept store

Mobistar opende reeds een concept Store in Luik en dit is nu de eerste concept store in Vlaanderen (waar er ook nog eentje voor O/W-Vlaanderen en Brussel op de planning staat). De opening van deze concept store in Antwerpen werd dan ook zeer Antwerps aangepakt. Antwerpse kok Roger Van Damme zorgde voor o.a. een dessert, een coverband met Antwerpse gekende koppen en dj Axel Daeseleire zorgden voor de muziek en het hele aanbod van Antwerpse bv’s was uitgenodigd (met de bijhorende Story journalisten natuurlijk).

Ik had blijkbaar toch maar gewoon voor die Selfie met Karen moeten gaan…

karendamen

 

Finding-wally foto met wat bv’s verstopt doorheen de foto. Ik heb dringend een app met gezichtsherkenning nodig voor dergelijke events. 😉

Allemaal Fancy en leuk, maar wat stellen die woorden digital en concept nu in de praktijk voor in dit nieuwe winkelconcept? Gelukkig kon ik Sven Bols (Chief Sales & Distribution Officer Mobistar) te pakken krijgen voor toch wat achtergrond en conceptvisie.

De digital concept stores willen een verlenging gaan bieden voor de klanten van de Mobistar website. Je kan perfect alles online regelen of een smartphone bestellen, maar soms wil je deze ook eens in real life naast elkaar leggen.

De concept store wilt via een modulaire opbouw snel kunnen inspringen in nieuwe wensen van de klanten en wat extra services bieden in deze Antwerpse Digital Concept Store:

  • Gratis een Nespresso koffie drinken en ondertussen gratis je smartphone komen opladen terwijl je aan het shoppen bent op de Meir. Dus als je nog een shoppend zonder batterij valt, dan weet je nu waar naartoe.
  • Gespecialiseerde service and repair afdeling, waar ze zich sterk maken, dat 70% van de defecten aan een smartphone ter plaatse kunnen hersteld worden.
  • Mogelijkheden om even de krant op 1 van de vele tablets te komen lezen.
  • Meetingroom op de hogere verdieping voor workshops en events in de toekomst.
  • De bedoeling is dat bvb. jonge Antwerpse designers hun werk mogen tonen in de concept store om de link met Antwerpen nog harder te maken.

mobistar concept store antwerpen

mobistar concept store antwerpen opening


blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments