“Mah heen, ik blijf wel mijn Bose QC35II gebruiken, nooit ga ik van die in-ear dingetjes in mijn oren duwen en die nadien ergens kwijtspelen…”

Totdat ik vorig jaar als relatiegeschenk een goedkoop paar in-ear oortjes kreeg en ik deze blijkbaar toch wel meer ben beginnen gebruiken (elke avond wandel ik net voor het slapengaan nog naar de broodautomaat of tijdens het koken bvb).

Tijdens dus om misschien eens te gaan upgraden en de mensen van het Duitse audiomerk Teufel stuurde me dan ook een setje van hun Real Blue TWS in-ears op.

 

De specs?

 • Draadloze in-ears met digitale hybride Active Noise Cancelling (ANC) voor efficiënte ruisonderdrukking, transparantiemodus selecteerbaar voor verbeterde waarneming van extern lawaai.
 • Touchbediening op de oortjes (volgend liedje, volume,…)
 • 4 maten van eartips mee in de verpakking (XS – S – M – L). Voor mij persoonlijk waren de L-vorm het meest aangename (en vooral om te zorgen dat de oortjes niet uitvallen).
 • De case heeft een batterij van 370 mAh (de oortjes zelf hebben elk een batterij van 55 mAh). Dit vind ik persoonlijk wat tegenvallen voor de case en mag gerust iets meer, maar hierdoor is de case natuurlijk ook wel lekker klein. Je kan de oortjes hierdoor trouwens 3 keer opladen met de case. De oortjes zelf gaan 5-7uur mee (afhankelijk van de modus), dus na volledig opladen van de case en oortjes, kan je wel wat dagen verder. 👌
 • Spatwaterbescherming op IPX3-niveau (ze kunnen dus tegen regen, maar mogen niet in het zwembad vallen).

De case heeft trouwens gewoon een USB-C aansluiting en waar we enkele jaren geleden nog vloekten op de transitie naar USB-C is het nu juist wenselijk geworden.

De review conclusie?

Met een prijskaartje van 150EUR valt de prijs ook nog wel mee tov. een andere niet-nader genoemd smartphone merk met hun eigen in-ears lijn.

Vooral die mode waarbij, je nog steeds het omgevingsgeluid meekrijgt, de zogenaamde transparantiemodus, (je kan switchen tussen die modes door 1,5sec op het linker oortje te drukken) is voor mij ideaal als ik in de keuken bezig ben. Zo ben ik niet volledig afgesloten, van wat er rond mij aan het gebeuren is (als in kinderen die de code voor de iPad willen bvb).

Ze blijven goed zitten voor dagelijks gebruik, maar voor bijvoorbeeld te gaan lopen, ga ik persoonlijk toch voor mijn in-ears met een oor-beugel.

Dat het merk Teufel een echte audio-geschiedenis heeft, laat zich ook zeker goed horen in de geluidskwaliteit, die perfect is. Doordat er geen app voorzien is, kan je zelf ook niets tweaken aan de geluidsbalans, maar dit is ook niet nodig.

 

Pluspunten:

 • Goede geluidskwaliteit en die ANC ruisonderdrukking
 • Goede geluidskwaliteit
 • Voelen zeer comfortabel aan (ook door de verschillende maten van tips)
 • Koppelt zeer snel met smartphone als je ze wilt gaan gebruiken

 

Minpunten:

 • Geen sport in-ears, want dan gaan ze sneller uitvallen
 • De case had voor mij nog iets groter gemogen met grotere batterij, maar dit stoort niet en maakt weer juist dat je ze eenvoudiger kan meenemen.
 • De “transparancy mode” is niet echt aangenaam als je deze buiten wilt gebruiken en er is veel wind. Windgeluiden worden namelijk versterkt.

 

PS: Nog een leuk weetje is dat de VP van de VS Kamala Harris bijvoorbeeld wel geen Bluetooth oortjes gebruikt, daar het op dat niveau niet altijd veilig is. Wees gerust voor de lezers van deze blog, voor jullie is het risico onbestaand. 😉

Disclosure
Deze blogpost is onderdeel van een samenwerking, waarbij Dailybits een vorm van vergoeding heeft verkregen als #advertentie of #sponsored. De inhoudelijke uitwerking is nog steeds de verantwoordelijkheid van Dailybits. Meer informatie in de disclaimer (artikel 8).

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments