Een nieuw begin, dus tijd voor weer eens een statsoverzicht van afgelopen jaar met vergelijking tov vorige jaar (blogpost 2010 stats). Altijd leuk om te lezen, hier wat links naar andere blog-stats:

Google Analytics stats
Eerst maar eens in de GA stats duiken.

Bezoekers: 118.776 Visits (lichte daling tov 2010)
Pageviews: 180.121 pageviews
blogstats 2011

Wat vooral opvalt zijn de 2 spikes in trafiek:
1. Tomorrowland 2011 blogpost met livesets, die 189 Facebooklikes en shares heeft gekregen.
2. Mijn bedrijfswagen 2012 rekenmodule, waarmee ik alle grote spelers (Vacature, Sd, Deloitte,…) te snel af was en als eerste een duidelijke weergave heb kunnen geven voor de bezitters van een bedrijfswagen. Deze rekenmodule is ondertussen al 40.000 maal gebruikt voor de berekening van het VAA van een bedrijfswagen.

December 2011 was zo mijn beste blogmaand ooit met 30700 bezoekers (net geen 1000 bezoekers/dag gemiddeld!) en met als absolute topper 5 december waarop ik meer dan 2500 bezoekers had.

Oorsprong verkeer?

  • 58% komt via een zoekmachine binnen op mijn blog.
  • Een goede 4500 bezoekers vanuit Facebook (tov. 1800 in 2010).
  • Mijn comment en link op een artikel op yoast.com leverde me 900 doorklikkende bezoekers op.

Mobile?
De grootste en duidelijkste trend is de opkomst van mobile visitors. Ik bied deze een mobiele/snellere versie van dailybits aan en deze heeft de afgelopen 3 maanden tijd toch een 1700 mobiele bezoekers mogen registreren. Hierbij is duidelijk dat de Apple Iphone en Ipad de grootste stroom van bezoekers betekenen, maar dit komt vermoedelijk ook door de slechtere identificatie van sommige Android/Blackberry mobile devices.
mobile blogstats 2011

Vimeo?
Dit jaar ben ik voor het uploaden van homemade Gopro-filmpjes overgestapt van Youtube naar het Vimeo-platform, wegens betere kwaliteit en vormgeving: vimeo.com/dailybits.

Het kost me waarschijnlijk wel wat meer views/plays, daar Youtube nog altijd de grote speler is in die markt.

Mijn 9 vimeo-filmpjes hebben te samen 3593 plays gehad in 2011, wat toch een mooi cijfer vormt. Hieronder Mijn top3 selectie van onvergetelijke 2011 momenten.


Estoril Michelin Blogevent

IJsland roadtrip


Shortski Les 2 Alpes

Oron?
Voor het aanbieden van downloads heb ik gekozen voor het Oron-platform.

Enerzijds heb ik daar de Tomorrowland livesets gedropt en staan daar ook de Gunther D afleveringen.

  • Livesets: 1582 downloads met de Avicii-liveset als topper met 550 downloads
  • Gunther D: 373 downloads


Dailybits netwerk?

Ik heb nog wat kleine websites in beheer en alles bij elkaar opgeteld komt ik op 160.000 bezoekers. Mijn doel is om dit in 2012 boven de 200.000 bezoekers te brengen en daarover zal ik 1 van de dagen verder berichten.

Wie durft/wilt er nog zijn stats van zijn blog online zetten?

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Louis Deconinck
12 jaren geleden

Leuk die stats, ik vind ze altijd heel erg inspirationeel. Voor December 2011 heb ik nog geen stats op mijn blog kunnen plaatsen, maar alle vorige maanden kan je wel terugvinden. 30.000 bezoekers in 1 maand tijd is heel wat, ik zou al heel blij zijn met zo’n 5.000 bezoekers per maand.

12 jaren geleden

@Louis veel bezoekers halen is niet zo gek moeilijk is altijd mijn ongekuiste opinie. Tetten en fails doen het altijd goed. 

Yves
12 jaren geleden

ja Herman, serieus populaire site; ik kom hier dan ook regelmatig!
Jeffrey plaatste ook z’n stats online met behulp van het leuke wordpress-verhaaltje (zie http://jeffreyvanhoe.wordpress.com)
Blogger (zonder Google Analytics) is niet zo handig, een overzichtje van mijn stats via http://yvesgrossen.be
Happy 2012!

12 jaren geleden

@Jan: Inderdaad.

Als je snel en cheap trafiek wilt, dan ga je de tetten/fail-weg op, zoals Clint en co. Zelf probeer ik dan ook een goede balans te vinden tussen nuttige zaken en eigen meningen.

12 jaren geleden

Straks eens een gedetailleerde rapportje opmaken. Analytics geef 202,994 Unique Visitors aan in 2011. Volgens de internet statistieken van WordPress ligt dat aantal dan weer gevoelig horen. Welke cijfers ik moet vertrouwen is vooralsnog een raadsel.

12 jaren geleden

@Stijn: mooie stats!

Ik had tot enkele weken geleden ook nog belstats-stats en deze gaf lagere cijfers lager dan GA, doordat hun javascript waarschijnlijk geblocked wordt door wat browser-addons en de mobiele browsers.

Reply to  Herman
11 jaren geleden

Zonet eens gaan piepen bij Analytics. Volgende week schrijf ik een update. Jij ook?

herman
Reply to  Stijn
11 jaren geleden

Yep. Blogpost in uitvoering.