Ditmaal een guestpost door een collega van me. Christof heeft reeds enkele maanden een super leuke foodblog: Spinelli’s Dolce Vita en is dan ook de geknipt man voor het prijsgeven van enkele verborgen resto-tips in Antwerpen.

Als Italiaan met een koks-achtergrond is hij onze restaurant-gids bij uitstek, die steeds de leukste adressen weet aan te raden. Via zijn blog en via @Spinellich geeft hij de betere food-tips en op mijn vraag heeft hij zijn persoonlijke top 4 van Antwerpen doorgestuurd.

Eten is zonder enige twijfel één van de belangrijkste dingen in mijn leven. Lekker eten wel te verstaan! Voor mij is wat er op het bord komt belangrijker dan de omkadering, als de twee gecombineerd zijn is dit fijn maar zeker geen must. Iedereen heeft het wel, zo zijn favoriete restaurantjes waar je keer op keer kan terug gaan en nooit teleurgesteld zal zijn met wat men je voorschotelt. Zo heb ik er uiteraard ook enkele, hoewel ik tegenwoordig wel probeer af te wisselen… maar soms is het gewoon beter om op safe te spelen.

1. Mijn absolute nummer 1

Mijn absolute nummer 1 blijft Restaurant Pazzo, ik kom al meer dan 14 jaar in dit restaurant, en telkens weer blijft dit restaurant me aangenaam verrassen! Ik kom hier niet enkel graag omdat ik eigenaar William Wouters al ken van voor ik kon praten en het lekkere, maar ook omdat het motto van Chef Ingrid Neven mij echt enorm aanspreekt: ‘keep it simple’… Buiten de lekkere verfijnde fusion keuken, is restaurant Pazzo gekend en gerenommeerd om zijn wijnen (één de grootste wijnkelders van België). William heeft al vele belangrijke sommelier/wijn prijzen in ontvangst mogen nemen. Als klap op de vuurpijl kan je op de eerste verdieping terecht voor een glaasje in de wijnbar, waar ik persoonlijk graag op vrijdagavond na het werk vertoef voor een ‘klapke’ met Douglas Wouters (inderdaad, broer van…).
Pazzo Antwerpen

2. Verborgen Italiaanse schat

Up to number two. Het kan misschien raar lijken, maar ik ben geen regelmatig bezoeker van Italiaanse restaurants. Voornaamste reden, soms maak ik wat ze serveren gewoon zelf beter. En dit is naar mijn inziens niet de bedoeling van op restaurant gaan? Of heb ik het fout? Niet tegenstaande dat ik toch regelmatig de vraag krijg wat mijn favoriete Italiaanse restaurant is in het Antwerpse. Maar het antwoord daarop is niet zo moeilijk, aangezien het restaurant zelf mijn vader heeft weten te overtuigen. Mijn favoriete Italiaanse restaurant is ‘A Tavola’. Waarom? simpel, hun motto is net zoals bij Pazzo, ‘keep it simple’ en is dat niet waar Italiaanse keuken voor staat? Ik dacht het wel 😉 . Je kan hier terecht voor een lekkere pasta tot een heerlijk brasem klaargemaakt in zoutkorst tot de Italiaanse klassiekers die hier en België niet altijd bekend zijn zoals ‘scaloppina alla valdostana’. Kortom, een aanrader!
resto a tavola

3. Voor de vleeseters

Een andere toch wel verborgen schat is Bar(t)-à-vin. Deze plek is wel eerder voor vleeseters (restaurant is gelegen vlak over het slachthuis in Antwerpen), buiten op vrijdag, want zoals jullie zeker weten is vrijdag visdag voor vele Antwerpenaren. Wie graag het beste vlees eet, is hier zeker op zijn plaats, de filet Americain die ze hier serveren is een ware streling voor de tong. Ze hebben een kleine, maar fijne kaart en werken enkel met dagverse producten. Een wijnkaart hebben ze hier niet echt, hier kies je wijnen in samenspraak met Bart. Die volgens mij al aan je gezicht kan zien wat voor soort wijnen je graag drinkt, want bij mij zat hij er altijd pal op.
Bar(t)-à-vin Antwerpen

4. Hoogstaande gastronomie

Last but not least zou ik jullie restaurant De Veranda willen voorstellen. De Veranda, gelegen in Berchem, is het geliefkoosde restaurant van vele gerenommeerde sterrenchefs. Hier kan je drempelloos genieten van hoogstaande gastronomie van de bovenste plank in een normaal kader zonder kapsones .
De Veranda Berchem
Één tip is best te reserveren bij deze restaurants, want een plaatsje vrij vinden is al bijna een wonder geworden .

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
nik
12 jaren geleden

Restaurant Degustation, Berchem
en deze ?

12 jaren geleden

Hey Nick,

Voor zowel mij als Christof een nieuw adres, dat mee op mijn lijstje komt. 😉

Gisterenavond trouwens nog een nieuwe topper leren kennen door de schoonbroers: “’t duveltje” aan het slachthuis. Lang geleden dat ik zo’n lekker vlees heb gegeten.

12 jaren geleden

Top! Heb ze in mijn lijstje op Foursquare gezet. http://4sq.com/tstad

Nick
12 jaren geleden

Nog enkele addities qua Italiaanse resto’s

I famosi in het Sint-Andries kwartier is ook zeer goed vind ik. Als het goed weer is dan kan je vanachter zitten waar het dak open kan. Zeer leuk zitten en lekker met correcte prijzen.

Brusketta op de Jan Van Rijswijcklaan is ook lekker en correct. Als ze je wat kennen durven ze al eens de fles limoncello op tafel te zetten die je dan gratis mag leegtutteren naar believen. Als je niet oppast, wel een mega kater de dag erop 🙂
Resto Bresaola (Di Mauro) te Wilrijk is het zusterrestaurant, vergelijkbare keuken.

Arte op de Suikkerrui is een klassieker maar blijft goed vind ik.

A tavola is inderdaad een aanrader, wel altijd reserveren op elke dag van de week. Al enkele keren gepasseerd als er geen plek was zonder reservatie, zelfs op een ordinaire dinsdag of woensdag.