De afgelopen maand februari stond in het teken van alles wat groter te gaan zien en voor de toekomst nu al enkele belangrijke beslissingen te nemen.

Maar daar verder meer over, eerst even de cijfers bekijken.

Google analytics

  • Bezoekers: 35.092 (tov. 44.183 in januari 2012)
  • Pageviews: 49.009 (tov. 70.849 in januari 2012)
  • Social actions: 25 (vooral op mijn bedrijfswagen rekenmodule die blijft gaan)
  • Blog Comments: 63
  • Facebook trafiek: 610 bezoekers
  • Twitter t.co trafiek: 117 bezoekers

februari stats

Mobile

Mobiele trafiek blijft hoog (8% van alle bezoekers bezocht deze blog met mobiel toestel) en de Ipad blijft de lijst van mobiele toestellen aanvoeren. Ik ben benieuwd wat de komst van de Ipad3 hiervoor extra gaat betekenen.

Persoonlijke doelen voor 2012

1. 500 blogposts in 2012 in mijn website-netwerkje
Met 38 blogposts in februari erbij zit ik nu op 76 blogposts voor 2012 op mijn verschillende blogs en nichewebsites.

Redenen voor het mindere aantal gepubliceerde blogposts zijn vooral te vinden in een overladen werkagenda waar ik mijn hoofdberoep natuurlijk nog altijd voorrang geef op Dailybits. En terecht, want Dailybits betaalt ons huis nog niet af… Ik dank trouwens de regering DiRUpoI voor al het extra werk, dat ik heb met hun nieuwe fiscale maatregelen/besparingen. 😉

2. 250 Feedburner rss volgers
Verdere rustige stijging van het aantal RSS-volgers van 128 naar 160.

2. 1 miljoen pageviews
Februari bracht op 29 dagen een totaal van 59.118 pageviews wat het totaal voor 2012 nu op 139.706 pageviews brengt. Deze evolutie zou geprojecteerd op 2012 een goede 800.000 pageviews gaan opleveren. Kijken of de inspanningen van de afgelopen weken hier nog een positieve evolutie gaan bezorgen.

Daily Bits nieuws

Het starten van een eigen onderneming was vooral de kans om zelf eens wat zaken van nabij te leren kennen. Een ideale leerschool om zonder veel risico zelf te ondervinden wat er allemaal komt kijken bij ondernemen.

Daarom ook dat ik er hier openhartig durf over vertellen daar het voor mij eerder een zelfstudie-cursus bedrijfsbeheer is, die misschien anderen kan inspireren om het ook te doen.

Het plan was om dit jaar een kleine onderneming te blijven met een vrijstellingsregeling voor de BTW (minder dan 5800€ omzet/jaar = geen btw aanrekenen, maar ook niet aftrekken), maar na 1 maand dat plan al radicaal omgegooid.

Een boekhoudkantoor onder de arm genomen en hen mij vanonder die btw-vrijstellingsregeling laten halen en alle papierwerk in orde gebracht voor hogere voorlopige sociale bijdragen.

Zeker met betrekking tot de zeer specifieke internetbusiness-context vind ik het veilige gevoel van een boekhouder mooi meegenomen (lees: veel buitenlandse inkomsten en binnenlandse uitgaven met de nodige btw-moeilijkheden).

daarnaast bezig met differentiatie van de inkomsten en dat is volgens mij doel nummer 1 voor elk bedrijf. Niet afhankelijk zijn van een te beperkte groep van klanten. Ook hierin is mijn strategie aan het lukken en worden we vooral minder afhankelijk van het grote (al dan niet boze) Google (zie ook het verhaal van voelspriet.nl).

Operationeel

De afgelopen maand de webservice managewp.com uitgebreid uitgetest, waardoor je voor een beperkt maandelijks bedrag Een remote dashboard hebt voor het onderhouden van al je wordpress installaties. Ik heb de betalende account hiervan nu even stopgezet om te kijken wat de gratis alternatieven zoals wpremote.com bieden. Ook hiermee kan ik vanop afstand al mijn wordpress installaties upgraden en beheren, zonder steeds overal in te loggen.

De afgelopen jaren heb ik al de nodige hostingblunders meegemaakt. De eerste versie van dailybits.be is zo verloren gegaan doordat het Nederlandse hostingbedrijf een éénmanszaak bleek te zijn, wat ik pas te weten kwam na een zwaar scooterongeval van de eigenaar en bijhorende coma zonder opvolging van zijn bedrijf.

Sinds mei 2008 ben ik klant bij Stone IS voor de hosting van mijn domeinen. Zo heb ik trouwens ook Pascal van Mac21.be nog naar Stone IS doorverwezen en hebben zij nu een nauwe samenwerking.

Wat voor mij belangrijk is bij een hosting is: snelle communicatie (twitter), goede ticketopvolging, upgrades voortijdig aankondigen indien mogelijk, liever teveel informatie naar de klanten sturen dan te weinig, correcte tarieven (.be domeinnamen voor 36€/jaar aanbieden zoals je andere webhosters ziet doen?!?).

De volgende stap is dan ook om mijn (niet meer bestaand) abonnement om te zetten naar een Professional pakket bij Stone, zodat ik me geen zorgen meer moet maken omtrent genoeg hostingruimte, dataverkeer en Priority SLA.

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
12 jaren geleden

Hoeveel betaal jij voor jouw WordPress hosting?

12 jaren geleden

Ik heb momenteel een niet meer bestaand abonnement van ongeveer 70€/jaar voor 1.5GB aan data en 10tal domeinen die erop draaien.

Bij het aflopen van dit abo ga ik echter overstappen op het professional pakket van stone is aan 199€/jaar met meer ruimte en mogelijkheden.

Reply to  Herman
12 jaren geleden

Interessant. Ik betaal momenteel €110/jaar voor unlimited alles (storage + transfer), maar ben niet tevreden van mijn server RAM. Daarnaast staat de server in de VS, wat laadtijden trager maakt voor mezelf (maar niet voor Google). Ik ben al een tijdje aan het uitkijken naar een gelijkaardige service in België, maar die prijzen zijn haast onbetaalbaar voor particulieren. Kan jij dat vanaf nu inbrengen als beroepskost of zo?

Maarten
Reply to  Stijn
12 jaren geleden

Je kan inderdaad je hosting als kosten opvoeren, maar dan moet het natuurlijk wel onderdeel zijn van je ondernemening.

Zelf ben ik ook op zoek naar goede hostingspartij voor mijn blog. Helaas is het vanaf de corporate website moeilijk in te schatten hoe goed een hosting partij is. Ik ga nu vooral op referenties van andere af. Je kan ook deze site gebruiken http://uptime.netcraft.com om te kijken waar een website gehost wordt. Je kan dan ook kijken wie er allemaal nog meer in het zelfde netblock gehost worden. Daar mee kan je dus zien of er nog meer betrouwbare sites bij die hoster zitten.