Hartaanvallen gebeuren en het is geweten dat de snelheid van opstart van de reanimatie, 1 van de kritieke factoren is, die de overlevingskans gevoelig kan verhogen. Recent was er nog eens een krantenartikel van een burger, die via een publieke AED, het leven van zijn buurman kon redden. 👏

Je ziet dan ook meer en meer zogenaamde AED-toestellen hangen in gebouwen en op openbare plaatsen. Deze toestellen gaan je met gesproken instructies volledig helpen om een reanimatie uit te voeren.

Heartsaver VZW is een VZW die de plaatsing van AED’s in publieke plaatsen (die 24/7 publiek toegankelijk zijn) aan het versnellen is. Hiervoor werken ze nu vooral met scholen samen en vragen ze ook lokale ondernemingen om de AED lokaal mee te sponsoren via een fundraising.

En jawel sinds kort hangt er nu ook zo een AED in het centrum van Ranst aan de schoolpoort in de Gasthuisstraat. Zelf heb ik ook mijn steentje bijgedragen en ik kan alvast zeggen dat de communicatie correct was en mijn vragen over het project goed zijn opgevolgd. ❤️

Hoe een AED gebruiken?

Een AED gaat na aanzetten je met gesproken instructies doorheen het toedienen van een defibrillatie (toedienen van elektrische schok om het hart terug op te starten) helpen. Het Rode Kruis heeft er trouwens ook een goede video over gemaakt.

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments