Gisteren was er weer een Barcamp georganiseerde wat een ongedwongen event is waar de deelnemers korte 15-20min durende presentaties geven. Daar het ontstaan is uit de online wereld ga je er dan meestal ook online geïnspireerde presentaties horen, maar het publiek gaat van studenten over journalisten tot it-developers.

Het was het 2de jaar dat de online afdeling van de VRT een dergelijk #BCVRT Barcamp in het Amerikaans Theater organiseerde en eindelijk viel alles eens goed met mijn agenda om aanwezig te zijn. Ikzelf heb dan ook een presentatie gegeven met een kort overzicht van beschikbare online meteo-tools, welke voor windsurfers dagelijkse websites zijn, maar niet gekend zijn bij het grote publiek.

Als extra gegeven was er nog het feit dat het tv-monument “het Amerikaans theater” in mei zal worden verlaten door de VRT en het daarna mogelijks tegen de vlakte gaat gaan. Een mooie aanleiding dus om nog eens even de legendarisch tv en radio-studio’s te kunnen aanschouwen.

Mijn online meteo presentatie

Meteo-links uit de presentatie:

Mobiele meteo websites

Twitter voorspellers

De andere presentaties

Als 2 belangrijkste lessen van mijn 1ste barcamp waren de volgende:
1. De keuze tussen soms 3 simultane presentaties is soms zeer moeilijk en geregeld maak je de foute keuze (hopelijk belanden alle presentaties op slideshare).
2. Je moet je wat strategisch kunnen plaatsen tov. de andere presentaties. Tegen 2 andere kleppers geprogrammeerd staan is geen voordeel als nieuwkomer…

Het leuke aan een Barcamp zijn de uiteenlopende presentaties van anti-patterns bij project management door @bertheymans, over de radio playlist-spotify mashup Radiofy van Dominiek tot een praktische weergave van hoe je goedkoop vlietuigtickets kan boeken door @raphaelcockx (met dank voor onze NYC-tickets).

Wat links naar presentaties (dat ik ga aanvullen de volgende dagen):

Ook een dank aan de carpoolbenden in mijn auto voor de leuke autogesprekken: @SaskiaVideler , @Zandwacht en @defre.
bcvrt 2012
bcvrt 2012

Bijna ondenkbaar dat in deze zaal o.a. mijn ultieme jeugdherinnering vanop TV “De Droomfabriek” werd opgenomen.
bcvrt 2012

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Bert Heymans
12 jaren geleden

Blij om je presentatie hier terug te vinden, interesting stuff!

12 jaren geleden

Wie zaterdag mijn presentatie heeft gevolgd hoorde me toen al uitleggen dat de KNMI pluim duidelijk stevige vriestemperaturen laat zien vanaf volgend weekend.

Alle andere weerberichten spreken hier nu ook van, dus KNMI pluim FTW!