Update 24/04/2014
Ook voor de verkiezingen van 25/5 ben ik nu een tweede maal opgeroepen als bijzitter. Het voordeel is wel, dat normaal gezien de voglende verkiezingen pas over 5 jaar zullen gebeuren.

De presentiegelden voor de verkiezingen van 25 mei blijven gelijk aan onderstaande bedragen, in mijn geval dus 25€. Ook al zal het dit jaar een uurtje extra werken zijn (tot 16u. ipv. 15u.).


update 2012
Velen komen op deze blogpost terecht, nadat ze waarschijnlijk te horen kregen dat ze bijzitter zullen mogen zijn op 14 oktober 2012.

Ik kan jullie geruststellen, dat het bijzitter-schap zo erg nog niet is. Tenslotte zit je met 5 anderen in hetzelfde schuitje en vliegt de dag meestal vooruit. Zorg ervoor dat je soms eens kan wisselen van functie en dan zal je zien dat je al snel je vergoeding hebt verdient, een goede daad hebt verricht, vele bekenden uit je dorp/wijk hebt teruggezien,…

Hierbij een overzichtje van de presentiegelden die geïndexeerd werden:

Stem- of telbureau Voorzitter Secretaris en bijzitters
Gemeentelijk stadsdistricts- provinciedistricts- provinciaal hoofdbureau 100 € 67 €
Hoofdbureau van het kanton 83 € 33 €
Stembureau en telbureau van gemeente waar op papier gestemd wordt 17 € 17 €
Stembureau van gemeente waar digitaal wordt gestemd 25 € 25 €

Vandaag met veel plezier de aangetekende brief geopend, dat ik als bijzitter word opgeroepen.

Ik had het wel verwacht met mijn leeftijd (28). Daar we amper een maand geleden terug naar Ranst zijn verhuisd, is het bijzitter-schap ideaal om alle dorpsgenoten nog eens te zien passeren. De vergoeding van 23€ is een bijkomstigheid, want ik zie het eerder als mijn stukje burgerplicht (bijkomend voordeel is dat Karlien die dag zelf moet gaan werken).

Natuurlijk hoop ik wel op een windloze, regenachtige dag zonder goede windsurfcondities.

Share.

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments