[Boek] Crush it! van Gary Vaynerchuk

Hefst- en wintertijd is boektijd voor mezelf (zoals je al kan zien op de boekenlijst-pagina van deze blog)

Afgelopen weekend op (schoon)familieweekend in de Ardennen tijdens wat verloren uurtjes (lees: ’s morgens om 8u. als iedereen nog lag te slapen) het boek Crush it – Why NOW is the time to cash in on your passion uitgelezen. (1 van de redenen dat ik zoveel tijd had om te lezen, was misschien ook wel dat ik daar het enige hol van Pluto in ons land heb gevonden, waar enkel Base en Mobile Vikings gebruikers gsm-bereik hebben.)

Het opmerkelijke aan dit boek is dat Gary Vaynerchuk, dit boek reeds uitbracht in 2009 (als ik terugzie hoe ik in 2008-2009 gebruik maakte van het internet tov. nu). Desondanks laat hij in zijn boek zien, hoe hij zijn eigen personal brand Wine Library TV heeft groot gemaakt met behulp van de opkomende social media websites zoals Facebook, youtube en Twitter.

Het boek leest zeer vlot en gaat je enthousiast meenemen in het verhaal over hoe je je eigen passie kan omzetten tot je eigen merk, dankzij de beste te worden in jou bepaalde expertise domein.

Ik heb nu geleerd om bij het lezen van dergelijke boeken, steeds een notapapiertje in de buurt te hebben, voor het noteren van leuke ideeën of quotes, zoals:

Love your family!
Work superhard!
Live your passion!

(check: vanuit mijn passie voor het internetwereldje op zaterdagmorgen braaf dit boek gelezen, terwijl ik de hele schoonfamilie mooi liet uitslapen… 😉 )

Skills are cheap, passion is priceless.

Someone with less passion and talent and poorer content can totally beat you if they’re willing to work longer and harder than you are. Hustle is it. Without it, you should just pack up your toys and go home.


Zijn methode in het gebruiken van een Facebook fan page en twitter zijn best vooruitstrevend, als je ziet, dat hij deze in 2008 reeds verfijnde, terwijl de meesten hier toen nog gewoon schapen naar elkaar aan het gooien waren op Facebook. Daarnaast handelt het boek ook over het gebruik van youtube als promotiemiddel.
Hier ben ik wel niet meer akkoord, daar ik in ons kleine Vlaamse internetwereldje, weinig goede cases heb zien doorgroeien, door voornamelijk enkel gebruik te maken van Youtube. Kent er iemand wel een blogger/startup/niche-speler, die youtube heeft gebruikt om door te breken?

Je moet zeker ook eens naar zijn evolutie kijken in zijn video-episodes startende met episode 1 in februari 2006 tot zijn 1000ste (en ook laatste) episode in maart 2011.

Dit boek is een leuk boekje, om eens op een weekend uit te lezen en laat je achter met zoveel energie en nieuwe ideeën. Je moet wat doorheen sommige zaken kijken, daar de internetwereld op 3 jaar tijd een grote evolutie heeft doorgemaakt, maar toch blijven de meeste raadgevingen nog steeds overeind. Het probleem is dat ik door het uitlezen van dit boek, zijn 2de boek The thank you economy ook weeral op mijn boekenlijst heb gezet (naast ook de 100$ startup, die door Dries nog net op Youtube is gereviewed).

Onderstaande video is trouwens de aankondiging in 2009 van Gary Vaynerchuk omtrent zijn boek. Als je wilt weten, hoeveel energie hij in zijn boek probeert over te brengen…

Gerelateerde berichten

Herman Maes - online marketeer DPO freelancer

Herman

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.