Bij het verkopen van een appartement/huis kunnen kleine details de prijs positief of negatief gaan beïnvloeden. Een mooi verzorgde tuin, een proper huis,… Allemaal zaken die echt werken en ons bijvoorbeeld deden overhalen om direct de vraagprijs te bieden op ons huidig huis.

Een leeggehaald huis/appartement toont dan ook veel minder op foto en bij huisbezoeken door potentiële kopers.

Tijdens de netwerkreceptie van het POM startersevent (in de volgende blogpost ga ik daarop verder in) sprak ik een vastgoed-styliste, die nu een geniale oplossing aanbiedt voor dit probleem: Kartonnen meubelen van Cubiqz.

Voor 300-400€ heb je een volledige kartonnen keuken op maat (met oven, dampkap,…), waarmee het huis kan worden aangekleed voor de foto’s en de huisbezoeken met kopers.

Die kleine investering kan een grote invloed hebben op de uiteindelijke verkoopprijs en kan dus snel terugverdiend worden (met wat hulp van een interieurarchitect).

Naast kartonnen keukens, zijn er ook kartonnen slaapkamers, eettafels, tv’s, zetels,… beschikbaar voor het volledig aankleden van een te verkopen immo-goed.

Geniaal gevonden en ik zie er echt wel de meerwaarde van in, wanneer je een lege woning wilt verkopen.

cubiqz

Voorbeeld van een 2 persoons kartonnen bed, wat niet meer is dan 10 (een elkaar gelijmde) kartonnen dozen en een prijs heeft van 45€ (exclu btw):

cubiqz

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
11 jaren geleden

Cool concept en zie ook zeker het nut maar een kartonnen keuken voor 350 niet echt goedkoop te noemen 🙂

Reply to  Lievendv
11 jaren geleden

Inderdaad. Dit is voor het verkopen van de hogere appartementen en huizen-klasse. Waar 10.000€ meer aan verkoopprijs al snel verdiend kunnen worden.

Reply to  Herman
11 jaren geleden

Ik ben altijd kandidaat om ter plaatse met stanleymes, alcoolstift en nietjespistool het lagere marktsegment te bedienen! 🙂 mensen die verhuizen moeten gewoon hun kartonnen dozen een maand of 2 bijhouden dan en ik regel de rest tegen uurtarief. Misschien laten vermelden op hun site da ze daarvoor mij al Cardboard-Consultant kunnen laten afkomen als de standaardproducten wat te “high end” zijn. Voor wie de producten net weer te “cheap” zijn, breng ik mijn verfkes en penselen mee en maak ik er gesigneerde stukken van. Regio Mechelen, bellen voor afspraak, make or buy me coffee.

Reply to  Lievendv
11 jaren geleden

[politiek incorrect mopje] Dat die daklozen aan Brussel-noord en Brussel-centraal er nog niet zijn opgekomen om hun kartonnen dozen overdag te verhuren…

Sam
11 jaren geleden

Geniaal, tot er iemand in je zetel gaat zitten 🙂

7 jaren geleden

Wat geniaal. Is dit ondertussen al wat meer ingeburgerd? Ik heb dit nog nergens effectief gezien.

4 jaren geleden

Ik zie wel iets in deze inrichting van kartonnen dozen. Ik ben momenteel huizen aan het bekijken en word slechts afgeleid door de inrichting van de bewoner. Ik zie meer in een neutrale inrichting waarbij ik voor mijn geestesoog mijn eigen inrichting in het huis kan plaatsen.