[Boek] Het Praktijkboek Informaticarecht

Update 03/04/2013
Als aanvulling op die praktijkboek Informaticarecht is er nu een nieuw boek verschenen omtrent Cloud contracten. Dit boek is online gratis te lezen op de website van Crealaw of voor amper 15€ (+ verzendkosten) te bestellen bij hen.
cloudcontracten

Een nieuwe toevoeging in mijn inspiratie boekenlijst is het praktijkboek Informaticarecht van advocatenkantoor Crealaw. Auteur Ywein Van den Brande (@ywein) heeft al vele jaren praktische ervaring met alle wetten/rechten/plichten in onze informatiserende wereld, waar raar maar waar genoeg nog vele informatica-zaken wettelijk geregeld zijn met wetten van Napoleon…

Met dit praktijkboek worden praktisch per hoofdstuk de belangrijkste wetgeving bij elkaar gebracht en zo bevattelijk mogelijk gemaakt.

Dit boek is een echte must dus voor alle IT-ondernemers, bloggers in bijberoep, startup-guys,… om ergens in de boekenkast te hebben staan, voor het geval dat.

Ideaal om snel iets op te zoeken omtrent privacy of het gebruiken van 3th party software in een eigen applicatie. Aan de hand van enkele tips uit het boek (zie online versie van het hoofdstuk Privacy), heb ik mijn privacy-policy van mijn websites weer even wat bijgewerkt.

Ook het hoofdstuk over personeel en zelfstandige werknemers was vanuit mijn standpunt van consultant in hoofdberoep en internetondernemer in bijberoep meer dan nuttig.

Het is niet echt vlotte avondlectuur, maar een echt naslagwerk, dat je op de gepaste moment uit de boekenkast kan trekken.

Volgende hoofdstukken worden behandeld in het boek:

  • I. Overzicht van de belangrijkste intellectuele rechten
  • II. Ontwikkeling van software
  • III. Gebruik van software van derden in een eigen applicatie
  • IV. Free en Open Source Software
  • V. Belangrijkste contracten
  • VI. Distributie van software
  • VII. Overheidsopdrachten
  • VIII. Verwerking van persoonsgegevens
  • IX. Personeel en zelfstandige medewerkers

(Super tip voor wie een exemplaar wilt bestellen, lees goed de laatste paragraaf van de review van Datanews van dit boek…)

Het praktijkboek informaticarecht

Gerelateerde berichten

Herman Maes - online marketeer DPO freelancer

Herman

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.