De vakantieperiode is elk jaar de periode, dat ik me door een stapel boek werk, om toch eens wat van de vele schermen rond me weg te geraken.

1 van die boeken, die ik dit jaar heb gelezen op vakantie is: I am a blogger. Een echt salontafel hardcopy boek, dat je eens kan vastnemen en daarna terug wegleggen. In het boek komen een 15tal Amerikaanse bloggers aan het woord met hun verhaal, achtergrond en hoe ze fulltime blogger zijn geworden.

Dit boek is gemaakt door de mensen van Convertkit, een SaaS platform waarmee bloggers hun nieuwsbrieven en marketing automation kunnen beheren. Maar gelukkig is het boek geen salespitch geworden en puur een eerlijke inkijk in de verhalen van de bloggers, zonder stil te staan bij de technische kant van de zaak. 👏

Enkele voorbeelden, die voorbijkomen in het boek.

De 3 vrienden die samen de podcast “The Fantasy Footballers” hebben opgericht en uitgebouwd.

Of Asad Chaudhry, die vanuit een YouTube kanaal 52Kards (+1 miljoen subscribers) met zijn magic kaarttricks een hele business heeft opgebouwd.

Bij dit boek horen ook volledige videointerviews met de bloggers en hun verhaal, maar persoonlijk vond ik dit leuker om offline hun verhaal te gaan lezen ipv. weer een hele avond naar YouTube interviews te gaan zitten kijken.

 

Ikzelf vond het zeer leuk om nog eens wat inspiratie op te doen en eens niet de typische blogger-verhalen te lezen. Zo zie je hoe ze tot hun idee kwamen en wanneer ze de grote stap maakten. Natuurlijk is alles zeer Amerikaans en kan je geen copy-paste doen naar de Benelux/Europese markt.

 

WAARSCHUWING: Ik heb het boek online gekocht in de webshop van Convertkit en daar kostte het boek 39$, dit is natuurlijk buiten onze douane en Bpost gerekend. 3EUR extra douane-heffing en ook 22EUR aan administratiekosten voor Bpost (zeer efficiënt natuurlijk 🙄). Dus het boek komt zo in totaal op 35EUR + 25 EUR = autch! 💰

Dus als je dit boek wilt lezen, kom het dan eens lenen bij mij. 😉

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments