Gary Vaynerchuk (of ook wel Gary Vee) is 1 van de enterpreneur-guru’s, die je toch echt wel eens in het echt moet zien optreden.

Ik zag hem op de 2016 editie van TNW Europe (toen ook Casey Neistat aanwezig was) en Gary zijn optreden, was zoals al die andere opnames van zijn keynotes op Youtube: Super veel energie, blijkbaar nonchalant en vooral super boeiend vanaf de eerste minuut. Zie deze blogpost van VLCM over zijn keynote toen.

In 2012 las ik zijn boek uit 2009: Crush it! en was ik echt wel verkocht van deze (ondertussen) evergreen in zijn gekende “Just do it!” stijl.

Na zijn doortocht in Amsterdam in 2016 las ik dan zijn compilatieboek #AskGaryVee en ook dit vond ik echt wel leuk om op de trein en ’s avonds te lezen.

Begin 2018 heeft hij dan zijn 5de boek Crushing It! uitgebracht en had ik deze dan ook ineens besteld en laten leveren.

Sorry Gary, maar 1 van de slechtste boeken die ik al ooit gelezen heb

Ik heb de afgelopen jaren toch wel wat boeken gelezen rond dit topic. Soms kom ik echt stinkers van boeken tegen en doe ik zelfs de moeite niet om ze uit te lezen of te bespreken (ik zou het eigenlijk wat meer moeten doen om jullie te waarschuwen).

En dit boek is toch echt verloren leestijd geweest. Een aaneenschakeling van pointless verhaaltjes, veel bladvulling en overbodige tรฉ Amerikaanse cases.

Ook de hele layout, fontkeuze,… doen het boek aanvoelen als een verplicht nummertje. ๐Ÿ˜ณ

Gelukkig kwam er op het einde met de bespreking van alle social media platformen nog een beetje echte diepgang, maar de relevantie van Musical.ly en Snapchat is in deze snel veranderende tijden (zeker in EU) toch echt beperkt.

Zeker als je dan weet dat hij zelf investeerder is van Snapchat en  Musical.ly eind vorig jaar voor 1 miljard $ is verkocht en Gary Vee als investeerder daar een dikke return op haalde.

Neen, de afgelopen jaren ben ik afgehaakt op zijn verhaaltje en ben ik toch meer fan van de Casey Neistat-storytelling, dan de Gary Vee (investor)praatjes.

Ondertussen nog een paar andere bezitters van dit boek even een mailtje gestuurd en overal hoor ik dezelfde geluiden. Het blijft dan ook grappig dat 95% van de Amazon reviews laaiend enthousiast zijn. ๐Ÿ™ˆ

Dus geef je geld liever uit aan 1 van mijn andere boekentips of vraag hier in de comments gewoon om mijn exemplaar, want het is geen keeper in mijn bibliotheek. ๐Ÿ˜‰

Deze tweet is goud trouwens!

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments