Dat mijn ouders reeds vanaf de start van Telenet klant waren, zorgt ervoor dat ik reeds een 10tal jaar een voornaam.achternaam@telenet.be/pandora.be mailadres in mijn bezit heb.

Met een achternaam die het 3de meest voorkomende is in Vlaanderen en een voornaam, die vooral in een oude generatie best wel populair was (over mijn generatie spreek ik niet 😉 ), krijg je dus veel oudere naamgenoten. Verschillende zijn ook telenetklant en die hebben dan mailadressen zoals herman.maes1@te., hermanmaes@te., herman_maes@te.,… Die naamgenoten geven hun mailadres dan door aan andere oudere vrienden en je kan het gevolg al raden.

Wekelijks krijg ik foto’s van de kleinkinderen, vakantiefoto’s van een bejaard echtpaar met hun mobilhome, uitnodigingen om nog eens af te spreken… in mijn telenet mailbox. Jaren heb ik een standaard mail teruggestuurd, dat ze een foute persoon aan het mailen waren, maar helaas pindakaas de vloed aan mails blijft komen.

Wel handig om als “marktonderzoeker” te kunnen blijven volgen wat er nog werkt van kettingbrieven in dat oudere segment van onze Vlaamse bevolking. Deze week is het een hoax-mail omtrent muntenhouders, die ze vlijtig rondsturen onder elkaar (en waar hun vriend Herman Maes spijtig genoeg geen waarschuwing voor zal ontvangen, omdat ik ze allemaal binnen krijg).

Ik wil deze toch niet onthouden aan jullie, want dit is toch echt een prachtstaaltje recht in de teletijdmachine naar die eerste emailjaren.

Waarschuwing muntenhouders winkelwagentje!!
Net binnen gekregen, en stuur het nu door.
Een gewaarschuwd mens telt voor twee.
Dames en Heren let op deze dingen, niet aannemen.

Politiewaarschuwing
Deze waarschuwing is bij ons door een leidinggevende op de mail gezet.

Geachte geadresseerden,

Hier een waarschuwing voor jullie en voor vele anderen wellicht. Er worden op dit moment veel sleutelhangers, stickers en hangertjes voor in de
auto uitgedeeld bij tankstations. Zogenaamd gratis. Neem deze niet aan, er zit een chip in verwerkt.
image0012
Criminelen volgen je vanaf het tankstation naar huis en kunnen zo op deze manier te weten komen wanneer je niet thuis bent.
Ze kunnen jou dus in je eigen auto volgen via de chip wanneer je weer naar huis komt. En zo kan de crimineel weer op tijd uit jouw huis vertrekken. Volgens de politie zit er een chip in verwerkt en is dit het werk van Roemenen.

Een nieuwe vorm van criminaliteit. Deze spulletjes dus niet aannemen. Kopieer deze mail en laat het zoveel mogelijk mensen weten.

Met vriendelijke groet,

Mevr. J. (Jeanette) Joustra-Vos
Strafgriffie Rechtbank
Administratie commissies van toezicht
P.I. Vught, P.I. Grave en P.I. Maashegge
telefoon : 073-620257
faxnummer: 073-620258

PS: Het is trouwens nog volledig aanvaard in die groep om als email signatuur een animated gif mee te sturen. 😉
butterfly_bottom

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Dries Verhauwaert
9 jaren geleden

Zo bedankt dat je ons dit laat weten! Ik heb er hier een tiental liggen…

Reply to  Dries Verhauwaert
9 jaren geleden

Dries, vermoedelijk is er in jou regio dezelfde kettingmail, maar dan ipv. Roemenen Noord-Fransen… 😉

9 jaren geleden

Hahaha, zo herkenbaar ! 🙂