Update 07/06/2013
Voor het jaar 2012 heeft de Algemene vergadering van Ecopower beslist 0% dividend te gaan uitbetalen aan zijn coöperanten. Dit vooral door de lagere winst en bijkomende kosten door het speciale 2012 voor de elektriciteitsproducenten.

 

Onze wachttijd voor een aansluiting bij elektriciteitsleverancier Ecopower is vandaag ingegaan. Ecopower is een coöperatieve vennootschap, die uitsluitend groende energie levert. Doordat ze steeds willen voorzien in genoeg groene energie, werken ze met een minimale wachttijd van 6 maanden, voordat je kan aangesloten worden.

Op verschillende forums en blogs hoor ik enkel positieve signalen over hen:
– Het verplichte aandeel van 250€ van de coöperatie bracht de voorbije jaren tot 6% dividend/jaar op en geeft ons een stem op de algemene vergadering (momenteel 25.000 Ecopower-verbruikers hebben een dergelijk aandeel).

– Zeer eenvoudige facturatie met 3 lijnen: Voorschot reeds betaald – Verbruik – Eind saldo.

– Contract van onbepaalde duur, dat elke maand opzegbaar is.

– Werkt met enkelvoudige teller zonder nacht/dag-tarief (dus we hebben geen bijkomende kost om onze enkelvoudige teller te laten vervangen) met een vaste all-in kost van 0,18€/kWh (dus geen bijkomende meterkosten, transportkosten,…).

Als ik dat allemaal vergelijk met de andere leveranciers, dan was onze keuze snel gemaakt. Na de verhuis zullen we dus eerst nog 2 maanden een contract van onbepaalde duur bij een andere leverancier aanvragen, om dan overgeschakeld te worden op Ecopower.

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sunman
14 jaren geleden

Veel geluk met het vinden van een contract dat ge na 2 maanden terug gaat opzeggen en denken dat dit allemaal vlekkenloos gaat verlopen 🙂

herm
14 jaren geleden

Electrabel zou dit hebben en nog wat kleine leveranciers ook. Op het forum van bouwinfo.be zijn er gelukkig genoeg tips over te vinden en ecopower verzorgt het overzetten volledig.

Ik ben ook benieuwd hiervan, dus we zullen het wel zien.

Luc
14 jaren geleden

Laat zeker weten hoe het afloopt want ik deel Sunman’s mening 🙂

14 jaren geleden

Wij zitten nu ook bij Ecopower en zeer tevreden van.
De overschakeling van Electrabel werd volledig door hun geregeld en vlekkeloos ! Goede keuze Herm… 🙂

peter p
14 jaren geleden

Wij zijn ook al meer dan een jaar klant en zijn zeer tevreden, doorzichtig bedrijf, geen commerciële praatjes en duidelijke facturen!

herm
14 jaren geleden

Ja, tot hiertoe heb ik nog nergens een ontevreden klant gevonden. Als je dat vergelijkt met de NUON’s en electrabels… 😉

Nick
14 jaren geleden

Nog wat tips over dit soort dingen, heb dit weekend een appartement gekocht waarvan de renovatie binnen 3-4 maanden is afgerond. Enkele tips over dingen dat ik nu best al begin te regelen (zoals elektriciteit?)

thanks

herm
14 jaren geleden

Op vreg.be kan je kijken wie voor jou geval de goedkoopsteGas/Elektriciteit-leverancier is. Daarna begin je wat te zoeken op bouwinfo.be/forum en op twitter naar neg/pos. ervaringen. 😉

Daarnaast houden wij nu een lijstje bij van alle post, die we binnenkrijgen, zodat we weten welke bedrijven we van onze adreswijziging moeten verwittigen.

herm
14 jaren geleden

Nog wat nuttige links:

http://www.huisophetplein.b

14 jaren geleden

Ondertussen onze aandelen van ecopower aangekregen. Net op tijd voor de aandeelhoudersvergadering van 10 april in de Nayer (op 2km van onze deur). We profiteren dus direct mee van het uitgekeerde dividend van dit jaar… 😉
.-= Herm zijn laatste blog ..Surfsessie 2010-3: Oesterdam =-.

Dirk
14 jaren geleden

Herm, ik veronderstel dat je aanwezig was op de AV van Ecopower in De Nayer. Op welk percentage werd het dividend over 2009 vastgelegd en gestemd?

14 jaren geleden

Ik was er zelf niet, maar op de website van ecopower heb ik kunnen vinden dat dit weer het maximale percentage van 6% is.

http://ecopower.be/index.php?option=com_content&view=article&id=250:kort-verslag-algemene-vergadering-2010&catid=34:actueel