Ecopower

Update 07/06/2013
Voor het jaar 2012 heeft de Algemene vergadering van Ecopower beslist 0% dividend te gaan uitbetalen aan zijn coöperanten. Dit vooral door de lagere winst en bijkomende kosten door het speciale 2012 voor de elektriciteitsproducenten.

 

Onze wachttijd voor een aansluiting bij elektriciteitsleverancier Ecopower is vandaag ingegaan. Ecopower is een coöperatieve vennootschap, die uitsluitend groende energie levert. Doordat ze steeds willen voorzien in genoeg groene energie, werken ze met een minimale wachttijd van 6 maanden, voordat je kan aangesloten worden.

Op verschillende forums en blogs hoor ik enkel positieve signalen over hen:
– Het verplichte aandeel van 250€ van de coöperatie bracht de voorbije jaren tot 6% dividend/jaar op en geeft ons een stem op de algemene vergadering (momenteel 25.000 Ecopower-verbruikers hebben een dergelijk aandeel).

– Zeer eenvoudige facturatie met 3 lijnen: Voorschot reeds betaald – Verbruik – Eind saldo.

– Contract van onbepaalde duur, dat elke maand opzegbaar is.

– Werkt met enkelvoudige teller zonder nacht/dag-tarief (dus we hebben geen bijkomende kost om onze enkelvoudige teller te laten vervangen) met een vaste all-in kost van 0,18€/kWh (dus geen bijkomende meterkosten, transportkosten,…).

Als ik dat allemaal vergelijk met de andere leveranciers, dan was onze keuze snel gemaakt. Na de verhuis zullen we dus eerst nog 2 maanden een contract van onbepaalde duur bij een andere leverancier aanvragen, om dan overgeschakeld te worden op Ecopower.

Gerelateerde berichten

Herman Maes - online marketeer DPO freelancer

Herman

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.