In een vorige blogpost sprak ik reeds over mijn domeinhandel frustratie. Dat de domeinhandel een dergelijk schimmige en ondoorzichtige wereld is, brengt natuurlijk mee dat mensen sneller bij mij terecht komen voor hulp hiermee.

Afgelopen week heb ik 2 domeinnaam-transacties weer tot een goed einde kunnen brengen. Vooreerst een persoonlijk affiliate-projectje op een mooie domeinnaam, die op een forumveiling werd aangeboden (en nu in volle opbouw is)* en een projectje voor een klant omtrent administratieve ondersteuning.

Daarnaast in opdracht een .com domeinnaam, die ik van een Koreaan heb overgenomen na wat onderhandelen. De volledige afhandeling van deze domeinverkoop is via escrow.com gegaan.

Escrow.com voor domeinhandel transacties

Zelf was ik twijfelachtig over het gebruik van het (voor mij) onbekende escrow.com voor een transactie met een onbekende Koreaan. Dus eerst ben ik zelf maar op zoek gegaan naar ervaringen met escrow, die gelukkig positief waren in het domeinhandel-wereldje 1 – 2.

Escrow.com hamert op security en heeft dit ook duidelijk bewezen in mijn ervaringen met de website voor deze domeinnaamtransactie!

Volgende tips geeft escrow.com zelf mee:

 • Let er steeds op dat je wel degelijk op de HTTPS 128bit beveiligde website van escrow.com zit. Enkel via deze website kan je veilig je transactie uitvoeren (vele nepsites van oplichters proberen namelijk een graantje mee te pikken van onwetende gebruikers). Dit is eenvoudig steeds te checken in de adresbalk van je browser.
  escrow ervaringen
 • Jou gekozen Escrow paswoord moet een STERK paswoord zijn, dat verschilt van je andere paswoorden. Neen Escrow.com gaat je nooit via telefoon/mail om je paswoord vragen…

Verloop domeinnaam transactie op Escrow.com

De internet betaalservice Escrow.com heeft een speciale module voor domeinnaamtransfers, die als volgt verloopt:

 • 1. Verkoper initieert transactie naar jou Escrow-account.
 • 2. Zowel verkoper als koper moeten de voorwaarden van escrow.com accepteren.
 • 3. Koper maakt een credit card betaling naar escrow.com. Hierbij moet je een speciaal document afprinten als koper, je creditcard hierop mee inscannen en als extra bewijsmateriaal doormailen/faxen naar hen.

  Met Visa creditcard de betaling gedaan en het bijhorende bewijsmateriaal gemaild, waarna na een uurtje de betaling werd geconfirmeerd.

 • 4. Escrow rekent volgende tarieven aan voor de koper, dus een extra kost van 25$ (19.5€):
  Transaction Amount Standard service
  $0-$5,000 3.25% ($25.00 minimum) /td>
  $5,000.01-$25,000 $162.50 + 0.26% of amount over $5000
  $25,000.01 0.89%
 • 4. De verkoper verstuurt de EPP Authorisatiecode van de .com domeinnaam naar de koper. Ik heb dan ook bij mijn webhoster een transfer van een .com domeinnaam aangevraagd, waarop er van bij hen een confirmatiemail naar de verkoper is vertrokken (lang leve snelle service van je hoster!).

 • 5. Nadat de verkoper deze confirmatiemail van transfer van domeinnaam heeft bevestigd is de transfer ingezet en heb ik de betaling vrijgegeven bij escrow.com naar de verkoper.
 • 6. Ik kan een factuur uitschrijven voor de gelukkige klant, die zonder er zichzelf om te bekommeren die al lang gewenste .com domeinnaam in handen krijgt.

De verschillende stappen zijn trouwens helder te volgen op de website:
escrow ervaringen
escrow ervaringen

Een mooie veilige transactie dus, waarbij zowel koper als verkoper beschermd zijn (zeker met nog eens de extra bescherming van mijn credit card erbij).

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments