Een nieuwe ronde van thuiswerken met de kinderen, ditmaal onder de vermomming van  “verlengde herfstvakantie”, dus zonder schoolopdrachten. Was er niet zoiets als leerachterstand? Hoera…. 🤷‍♂️ 😶

Dus ik heb mezelf maar eens voorbereid met wat opdrachtjes voor hen, zodat ze toch wat uitdaging hebben. Zoek je nog wat inspiratie, kijk dan ook eens naar mijn oude blogpost met papermodel auto’s om in elkaar te knutselen bijvoorbeeld (onze activiteit in lockdown1).

 

Circus Pief Paf – Escaperoom op papier

1 van de opdrachten voor de zoon van 7 jaar is de printbare escaperoom Circus Pief Paf, die je online kan aankopen (die ik al enkele maanden hier in backup had klaarliggen).

Het is gericht op kinderen van 5 tot 9 jaar en onze zoon van 7 jaar is heel goed mee met lezen en rekenen en heeft zelfstandig het hele spel kunnen uitspelen op goed 1,5 uur tijd (met het terug narekenen van enkele antwoorden). Dus 15EUR om hem 1,5 uur stil te houden en hem rekenoefeningen te laten maken = dikke win!

Deze escape room staat vol met leuke opdrachtjes, om zo tot een geheime combinatie voor de kluis te komen en komt uit de hoed van escaperoom fan Mike van Hoenselaar. Rekenoefeningen, puzzels,… top voor die doelgroep! 👌

BELANGRIJKE mededeling: zoals je kan zien is dit spel uit de koker gekomen van een freelancer, die zo zijn weggevallen inkomen wat compenseert dit jaar. Koop het spel dus aan en ga het niet online verder delen. Laten we dat afspreken?

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments