Nu dat we in lockdown v2 zitten en vermoedelijk tot ergens in 2021 gaan thuiswerken, is het weer tijd om even wat zaken te upgraden in de homeoffice. 😉

Ik heb een Macbook Pro 2018 met us enkel 4 USBC poorten (ik heb getwijfeld maar ga nog niet voor een nieuwe Macbook met de Apple M1 chip), wat natuurlijk leuk is als alles al USB-C zou zijn, maar dat is het niet.

BELANGRIJK: Die nieuwe Macbook Pro’s met M1 chip hebben amper 2 USB C poorten… 😱🤷‍♂️

Dus ik had tot voor kort 2 kleine USB-C hubs eraan hangen: Logitech webcam, Elgato Camlink, Blue Yeti microfoon, HDMI naar 2de scherm, kaartlezer (ingebouwd in die hubjes)… Gelukkig hangen alle devices die moeten opgeladen al een jaartje mooi apart aan mijn oplaadmuur.

Die kleine USB-C hubjes zijn leuk voor on the go, maar als je toch vast zit aan je bureau worden die na een dag gloeiend warm, dus tijd voor een deftige USB-C/Dockstation.

Enkele optie’s die ik kon vinden:

Ik ben blijkbaar niet de enige, die van een mobile werkomgeving in 2020 nu naar een semi-fixed werkomgeving is overgestapt en dus betere connectiemogelijkheden zoekt.

Via de antwoorden op deze tweet ben ik dan zelf ook op de Caldigit TS3 Plus uitgekomen en daarom die maar eens besteld.

(Ik zie nu trouwens dat Youtube top vlogger Linus van Linustechtips deze ook op zijn homeoffice bureau heeft staan. 😉 )

Review Caldigit TS3 Plus

Je kan deze op de Apple website kopen of bij Caldigit op hun EU webshop en dat is wat ik deed. Op enkele dagen mooi thuis geleverd en vooral top service  met betrekking btw verlegging (na het invullen van mijn btwnummer in het companyveld, kreeg ik automatisch een terugbetaling van de btw en een juiste btwfactuur).

Waarom ik voor deze USB dock ben gegaan is het aantal aansluitingen op de voorkant en achterkant (met vooral een hoop oldskool USB A 3.1 poorten).

Met 1 aansluiting naar stopcontact en 1 USB C kabel naar mijn Macbook Pro kan ik nu dus alles aansluiten:

  • Ethernet
  • Via Displayport naar HDMI adaptor hangt mijn 2de scherm hier nu aan
  • Blue Yeti microfoon
  • PC speakers
  • Logitech webcam (die ik amper gebruik daar het een oude … is)
  • Elgato Camlink naar mijn Canon camera

Voor de rest heb ik nu mijn standaard 61Watt Apple oplader ook kunnen elimineren (die werd ook altijd al snel warm), daar deze TS3 Plus een oplaadpower heeft van 85Watt (de Macbook gaat er niet sneller van opladen trouwens, want de Macbook kan maar 60Watt aan).

Ben ik er helemaal tevreden van?

Het was toch even zoeken en proberen om mijn Blue Yeti goed te laten werken en blijkbaar ben ik niet de enige met Audioproblemen. Het upgraden van de Firmware en daarnaast een andere USb-poort achteraan gebruiken was de oplossing.

Ik heb ondertussen mijn PC speakers ook terug rechtstreeks aangesloten met mijn Macbook Pro, want soms ging het niet altijd goed om geluid langs de juiste speakers te krijgen. Dus hou hier zeker rekening mee (gelukkig is dit voor mijn geen al te belangrijk strijdpunt).

Setting Thunderbolt Station audio ports as default audio input and output

 

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments