G-SHOCK horloges al 30 jaar ready for action

Ik ben zeker een horlogefan te noemen. Niet het type van snobistische, dure modellen, maar modellen die bij de sfeer en het moment passen. Zelf kies ik dagelijks ’s morgens 1 van de verschillende horloges, naar gelang het type dag dat me te wachten staat (zie Instagram van vanavond): Festina Chrono-bike, stijlvol zwart Michelin promomodel (van mijn Michelin circuittrip), G-SHOCK GW500E-1 en mijn favoriete WeWood houten horloge.

1 van de merken waar ik steeds een grote fan van ben geweest is G-SHOCK: Heavy-duty horloges ready for action.

G-Shock lanceerde in 1983 de DW5000, een robuust en vrijwel onbreekbaar horloge, en doorbrak daarmee het idee dat horloges enkel fragiel en breekbaar kunnen zijn. In de designfase had ontwerper Kikuo Ibe al snel de triple 10 eis vooropgesteld:

  • 10 meter dropping shock resistance
  • waterdicht tot 10 bar
  • batterij die 10 jaar meegaat

Zelf heb ik ondertussen 2 modellen versleten tijdens (wind)surf-sessies, vakanties en actie allerhande en Karlien heeft daarnaast ook een Baby-G:

  • G-Shock GW-500E-1: In the field, at the gym, at the office, wherever, this timepiece is destined to become a classic. Atomic timekeeping, tough solar power, shock resistance, 200M WR and 30-city world time make this a workhorse of a watch.
  • G-Shock DW-003 BP: Limited gold edition met BPM-meter (meetikken op de muziek geeft het aantal BPM’s). Spijtig genoeg niet meer in goede staat, daar ik deze een 10tal jaar bijna dagelijks aanhad. Misschien eens in de US een nieuw exemplaar zoeken?
  • BG-170: Baby-G van Karlien voor full-action door haar.

g-shock1g-shock2g-shock3

Voor de 30jarige verjaardag zijn er reeds wat exclusieve events georganiseerd en ook voor de Benelux staat er blijkbaar nog wat op stapel. Daarnaast heeft G-SHOCK enkel limited editions op de markt losgelaten (adviesprijs in de Benelux start vanaf 129€).

Nu ik terug alles opzoek over de G-shocks heb ik weer zin om nog eens een nieuw model aan te kopen. Maar het welke natuurlijk?

Burton GDF100BTN-1
Een echt snowadventure horloge in samenwerking met Burton.

g-shock burton

De unieke luchtdruksensor bevindt zich op de 9 uurs positie en is zo ontworpen dat het de luchtdruk meet. Het horloge doet dit automatisch om de twee uur. Met deze informatie kan de drager voorspellingen doen of het weer beter of slechter wordt op basis van de wijzigingen in de luchtdruk.

Het horloge zet ook drukmetingen om in hoogtemetingen tot 10.000 meter, met behulp van de luchtdruk conversie.

Burton x Casio G-Shock GDF100BTN-1 – Casio G-Shock 30th Anniversary Edition
– Water Resistant – Up To 20 Atmospheric Bars
– Shock Resistant
– Barometer Function (Measurement Range: 260 – 1,100 hPa)
– Altimeter Function (Measuring Range: -700 ~ 10,000 m)
– Temperature Function (Measurement Range: -10°C – 60°C)
– World Time – 48 International Cities
– Stop Watch Function
– Multiple Alarms
– High-Brightness LED Backlight
– Custom Designed Packaging
– Burton Imprinted Band

g-shock burton

Be@rbrick DW6900 limited edition (samenwerking met het Japanse MEDICOM TOY)
medicom-toy- g-shock 2

medicom-toy g-shock 3

medicom-toyg-shock 2

G-8900DGK-7ER in samenwerking met DGK aka ‘Dirty Ghetto Kids’

g-shock - gdk

GA110EH-8A in samenwerking met NYC-designer/grafitti-artiest Eric Haze met 3D deisgn (zie vooral die backlight foto hieronder!)

eric-haze-g-shock 1
eric-haze-g-shock 2

Disclaimer: Dit is GEEN gesponsorde advertorial blogpost, maar een ware G-Shock fanpost.

Herman Maes - online marketeer DPO freelancer

Herman

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.