uit een studie van het consultancybedrijf SD Worx:
Volgens de werkgevers is generatie Y (20-30 jaar) idealistisch en zelfzeker en stellen deze jonge werknemers zich onafhankelijk en egoïstisch op. Ze zijn materialistisch ingesteld en hechten veel belang aan hun financiële vergoeding en voordelen. Toch vinden ze het evenwicht tussen werk en priv?leven erg belangrijk.

Generatie X (30-44 jaar) bestaat volgens de werkgevers uit teamplayers, mensen die aan zelfreflectie doen en die minder egoïstisch zijn.

De babyboomers (45+) ten slotte zijn volgens de werkgevers loyaal en respectvol. Ze zijn plichtbewust en hechten veel belang aan structuur in hun werk.

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Bram
17 jaren geleden

Tja se
Vroeger zongen ze liekes over gras da groener is aan den andere kant…
Wij rijden ter met onze firmawagen hene en gaan de proef op de som nemen 😀

Nick
17 jaren geleden

Gezien ik in de recruitment business werk kan ik dat getuigen. De jonge gasten zijn de moeilijkste kandidaten. Best stevig arrogante mannen tussen soms, en die werken dan een jaar en denken dat ze de nieuwe Bill Gates zijn omdat ze al een jaar werken.

Nick
17 jaren geleden

Ja lap, dat was weer de betere zinsbouw … hehe

WeZooz
13 jaren geleden

Ik ben van de generatie y en ik denk niet een egoïst te zijn die alleen aan geld denkt. Veralgemenen is zelden goed, waar dan ook. Kortom…