generatie X-Y en de babyboomers

uit een studie van het consultancybedrijf SD Worx:
Volgens de werkgevers is generatie Y (20-30 jaar) idealistisch en zelfzeker en stellen deze jonge werknemers zich onafhankelijk en egoïstisch op. Ze zijn materialistisch ingesteld en hechten veel belang aan hun financiële vergoeding en voordelen. Toch vinden ze het evenwicht tussen werk en priv?leven erg belangrijk.

Generatie X (30-44 jaar) bestaat volgens de werkgevers uit teamplayers, mensen die aan zelfreflectie doen en die minder egoïstisch zijn.

De babyboomers (45+) ten slotte zijn volgens de werkgevers loyaal en respectvol. Ze zijn plichtbewust en hechten veel belang aan structuur in hun werk.

Herman Maes - online marketeer DPO freelancer

Herman

Online marketeer en (tech)blogger sinds 2002. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.

Schrijf je in op de maandelijkse Dailybits mailing voor tips, tricks en random stuff.

4 comments

  • Tja se
    Vroeger zongen ze liekes over gras da groener is aan den andere kant…
    Wij rijden ter met onze firmawagen hene en gaan de proef op de som nemen 😀

  • Gezien ik in de recruitment business werk kan ik dat getuigen. De jonge gasten zijn de moeilijkste kandidaten. Best stevig arrogante mannen tussen soms, en die werken dan een jaar en denken dat ze de nieuwe Bill Gates zijn omdat ze al een jaar werken.

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.