De afgelopen maanden heb ik reeds verschillende kleine bedrijven geholpen met een SEO audit en de nodige tips om hun website hoger te laten ranken in Google en zo meer bezoekers te laten ontvangen. SEO is steeds een lange termijnstrategie, maar meer dan leuk om na 2 weken nu de verschillende website naar boven te zien springen in de rankings (na soms een minimale raadgeving).

Het toevoegen van je bedrijf via Places for business is gewoon een verplichte must voor elk bedrijf. Na een verificatie met postkaart, kom je zo als bedrijf in Google maps en de gekoppelde Google tools via een Google+ pagina van je bedrijf (zie Dailybits.be google+ page).

Voorbeeldje van het Logistiek bedrijf van vrienden in Duitsland, dat ik zo snel heb toegevoegd en vanuit de analytics van hun website, zie ik geregeld bezoekers doorklikken vanuit de gekoppelde Google+ pagina:
lic logistics aldingen

Tijdens de brainstorm sessies voor de Tomorrowland brug (over de aanpak nadien ga ik me niet uitspreken, daar ik de gemiste marketingkansen niet meer kan bijhouden), was ik reeds aan het uitzoeken, hoe we die brug ooit op Google streetview zouden krijgen.

Sindsdien is het nog eenvoudiger geworden, dankzij Google Business View.

Google Business View

Iets wat ik voorheen nog niet had gezien, zag ik deze week op het werk passeren van de fietskarwinkel van een collega, waar het interieur nu ook via Google streetview kan bekeken worden.

Hun grote winkel vol met fietskarren en bakfietsen (toptip trouwens als je een jong kind hebt, Seppe is super fan van zijn fietskar) kan je nu gewoon bezoeken en doorheen de winkel stappen. Zie rechtstreekse link in Google streetview.
bakfietskarinfo.be

Volgende stappen zijn nodig om dit voor jou bedrijf ook zo te krijgen:

  • Lokale fotograaf/partner vinden, die een samenwerking heeft met Google hiervoor. De prijs verschillen enorm heb ik al snel gevonden.
  • De fotograaf komt met een 360° fototoestel foto’s nemen in je bedrijf. Bij de fietskarwinkel waren dit in totaal foto’s vanop 20-25 plaatsen in de winkel.
  • De verwerking gaat razendsnel. Op minder dan 1 week tijd na de fotoshoot staan de foto’s nu in streetview, dit doordat deze partners met de standaard streetview software werken.
  • Daarnaast wordt de Google+ pagina van het bedrijf aangepast met een extra binnenkijken-link.


google+

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jan
10 jaren geleden

Een Business View van Google (Vroeger bekend als Google Bedrijfsfoto’s) is een echte aanrader voor elk bedrijf.
Wij zelf maakten er al enkele voor onze klanten.

Mvg