Dat Voice search/Smart speaker 1 van de belangrijkste strijdtonelen is bij GAFA (Google – Amazon – Facebook – Apple) mag zeker duidelijk zijn.

Al dat we mogen aannemen dat het een duopolie is geworden met Amazon en Google met Apple die een te dure/domme speaker heeft en Facebook die door de vele privacy-schandalen zijn momentum hiervoor heeft verspeeld.

Tijdens de afgelopen Google IO developerconferentie werd het nogmaals duidelijk hoe hard Google de eerste plaats van Amazon verder wilt gaan aanvallen. Zo zou tegen het einde van dit jaar Nederlands als taal ondersteund zijn.

De afgelopen weken heb ik mijn Google Home dan ook al meegesleurd naar een in-company “New Technology” inspiratie workshop in Nederland en ook naar mijn 3de jaars studenten bij Thomas More in Mechelen.

De Google Home speaker blijft dan ook nog steeds de meest geavanceerde slimme speaker en kan je ondertussen met steeds meer externe services gaan linken, zodat je je huis tot een waar smart home kan gaan uitbouwen.

 

Google Home op 4G hotspot configureren

Deze blogpost is dan ook puur een archiefblogpost over hoe ik mijn Google Home eenvoudig kan connecteren op de 4G van mijn smartphone.

Normale manier van instellen van Google Home
De normale configuratie gebeurt steeds via de Home app op je smartphone. Daarmee deel je de wifi-instellingen van het wifi-netwerk, waarop je smartphone geconnecteerd is.

Bij veel bedrijven, hotels of scholen merk ik, dat die wifi-netwerken meestal niet zomaar gedeeld kunnen worden met andere apparaten (elk apparaat moet zelf aanloggen via een portal bijvoorbeeld).

Google Home connecteren met 4G hotspot
De redding is dus om mijn Google Home tijdens mijn presentatie/workshop te connecteren op een 4G hotspot. Maar je zit dan met het issue, dat ik zowel die hotspot moet hebben als de connectie met de Home om deze in te stellen.

Je moet dus volgende stappen gaan gebruiken:

  1. Vraag een deelnemer aan de workshop een tijdelijke hotspot aan te maken
  2. Connecteer met je smartphone op die tijdelijk hotspot
  3. Configureer je Google Home via de Home app en laat deze connecteren op deze tijdelijke hotspot
  4. Laat die deelnemer zijn tijdelijk hotspot afzetten
  5. Maak nu op je eigen smartphone exact dezelfde hotspot (SSID en wachtwoord)
  6. Herstart de Google Home (stroomkabel uittrekken)
  7. De Google Home gaat het wifi-netwerk van de hotspot zoeken en gaat dus enkel af op combinatie SSID-wachtwoord en gaat dus nu connecteren met jouw smartphone
  8. “Hey Google, sing a song”

 

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Glenn
4 jaren geleden

Werkt dit dan ook voor een Google Chromecast? Want dat blijkt in hotels ook vaak een probleem te zijn om die te koppelen aan de WiFi van het hotel.