Update 8/4/2012:
Ook dit jaar weer online met een Orange Mobicarte. Ditmaal de weekoptie genomen en voor 7€ 7 dagen lang onbeperkt 3G data via mijn gsm.

Daar ik 2 weken in Gruissan zit en dit dé kans is voor online coverage van de Belgische speedweek ben ik op zoek gegaan naar de beste internetoplossing voor 2 weken.

Enerzijds is er nu het gemeentelijke wifi-netwerk in Gruissan, waar je voor 4,5€/uur of 9€/dag high-speed internet hebt op verschillende plaatsen, maar ik wil iets mobieler zijn.

Gelukkig zijn er vele goede verzamelpunten met informatie omtrent gsm data-abonnementen. Zo is er de wiki-website paygsimwithdata.wikia.com met alle nodige sim-informatie van vele landen. Geen zware roaming-facturen meer, maar slim gebruik maken van prepaid-oplossingen, zoals mobile vikings in ons land heeft.

Orange mobicarte

Het is dus voor mij een Orange mobicarte sim-kaartje geworden. Een pre-paid Frans gsmnummer met een goed verscholen optie om voor 9€/maand onbeperkt internettoegang via je smartphone te genieten (enkel http, geen pop3/smtp mailverkeer!).

Perfect voor mijn doeleinden (blog + twitter) en zeker in combinatie met de betalende app Joikuspot, die van je Nokia smartphone een beveilig wireless hotspot maakt, zodat je eenvoudig kan connecteren met je laptop.

Mijn Nokia E71 heeft dus voor de volgende 2 weken een Frans nummer en mijn Belgisch gsmnummer verblijft even op een Samsung afdankertje dat we nog hadden liggen.

How to get it?

Aan het grote Géant shoppingcenter in Narbonne is een Orange shop, daar kan je eenvoudig een mobicarte kopen (10€ met 5€ krediet) en een herlaadkaart van 10-15€. Vergeet zeker niet je identiteitskaart te laten registreren, want daardoor heb ik 2 dagen vertraging opgelopen bij het activeren van mijn internet-optie.

Daarna is het met het #123#-menu zeer eenvoudig om de internet-optie te activeren en enkele uren later is het internetabo actief.

Instellingen apn op gsm: orange

mobicarte

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Philip Van de Vyver
12 jaren geleden

Wat houdt “Vergeet zeker niet je identiteitskaart te laten registreren” exact in ? Moet dit dan in de Orange shop gebeuren ?

Juli Port-La-Nouvelle ! Hopelijk full-power !

12 jaren geleden

Ja even in de Orange shop er op nadrukken dat ze je volledig moeten registreren. Dit deden ze dit jaar automatisch, maar vorig jaar niet.

Vergeet ook zeker niet zoals aangegeven in de folder bij de simkaart om de simkaart te activeren door naar één of andere telefoonnummer te bellen. Je kan altijd even vragen of ze je in de winkel willen helpen.