Orange mobicarte met data-abo

Update 8/4/2012:
Ook dit jaar weer online met een Orange Mobicarte. Ditmaal de weekoptie genomen en voor 7€ 7 dagen lang onbeperkt 3G data via mijn gsm.

Daar ik 2 weken in Gruissan zit en dit dé kans is voor online coverage van de Belgische speedweek ben ik op zoek gegaan naar de beste internetoplossing voor 2 weken.

Enerzijds is er nu het gemeentelijke wifi-netwerk in Gruissan, waar je voor 4,5€/uur of 9€/dag high-speed internet hebt op verschillende plaatsen, maar ik wil iets mobieler zijn.

Gelukkig zijn er vele goede verzamelpunten met informatie omtrent gsm data-abonnementen. Zo is er de wiki-website paygsimwithdata.wikia.com met alle nodige sim-informatie van vele landen. Geen zware roaming-facturen meer, maar slim gebruik maken van prepaid-oplossingen, zoals mobile vikings in ons land heeft.

Orange mobicarte

Het is dus voor mij een Orange mobicarte sim-kaartje geworden. Een pre-paid Frans gsmnummer met een goed verscholen optie om voor 9€/maand onbeperkt internettoegang via je smartphone te genieten (enkel http, geen pop3/smtp mailverkeer!).

Perfect voor mijn doeleinden (blog + twitter) en zeker in combinatie met de betalende app Joikuspot, die van je Nokia smartphone een beveilig wireless hotspot maakt, zodat je eenvoudig kan connecteren met je laptop.

Mijn Nokia E71 heeft dus voor de volgende 2 weken een Frans nummer en mijn Belgisch gsmnummer verblijft even op een Samsung afdankertje dat we nog hadden liggen.

How to get it?

Aan het grote Géant shoppingcenter in Narbonne is een Orange shop, daar kan je eenvoudig een mobicarte kopen (10€ met 5€ krediet) en een herlaadkaart van 10-15€. Vergeet zeker niet je identiteitskaart te laten registreren, want daardoor heb ik 2 dagen vertraging opgelopen bij het activeren van mijn internet-optie.

Daarna is het met het #123#-menu zeer eenvoudig om de internet-optie te activeren en enkele uren later is het internetabo actief.

Instellingen apn op gsm: orange

mobicarte

Herman Maes - online marketeer DPO freelancer

Herman

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.