Timoco Tomorrowland ticketfail – les CSS aanpassen on-the-fly (update 4/4)

Update ticketverkoop 2014
Tijdens de Belgische ticketverkoop van 2014 hebben we met wat vrienden een nog leukere truck gevonden. De hele Tomorrowland ticketverkoop 2014 blogpost met alle details, hoe we de wachtrij konden ontlopen, staat nu ook online.

Update 2013 ticketverkoop
Meer info voer de problemen met de niet-geauthoriseerde betalingen in de ticketverkoop van Tomorrowland 2013 kan er hier vinden.

Update 14/01/2013
Voor de ticketverkoop van Tomorrowland 2013 is er een zware investering gebeurd in een systeem dat de ticketverkoop moet aankunnen.

Update 4/4/2012
Dat de rampzalige ticketverkoop door Timoco ook Tomorrowland zelf trof als slechte PR heeft hen direct tot handelen aangezet. Voor de start van de wereldwijde ticketverkoop op 7 april is Timoco dan ook aan de kant gezet en de nieuwe partner Paylogic aangesteld.

Een snelle kordate beslissing, die volledig terecht is.

Update 20:54u
Die hele tciketfail met bijhorende twittermentions heeft de @timocoteam twitteraccount een ongelofelijk kloutsprong opgeleverd naar een waarde van 70! Met daarnaast nog 5500 nieuwe followers. Na gisteren zou ik ze echter toch niet meer zo influential durven noemen….

timocoteam klout
timocoteam followers

Gisteren was er de Belgische voorverkoop van Tomorrowlandtickets en ik vermoed dat deze dag nog bij velen in het geheugen zal blijven hangen en bij ticketverkoper Timoco een zwarte bladzijde in hun geschiedenis gaat worden (zie ook de terechte reactie van de Tomorrowland-organisatie).

Ik heb die dag gisteren wat proberen samenvatten met wat tweets (ideale manier om het Belgische storify eens te gebruiken): Storify story Timoco ticketverkoop chaos.
Storify Timoco

1 van de grote fouten die er gemaakt is, is dat iemand van Timoco (in een paniekreactie?) net voor de start van de ticketverkoop om 11u. de progress bar op hun wachtrij-pagina onzichtbaar heeft gemaakt. Deze progressbar was echter de enige optie om een beetje te volgen of je nog steeds in de wachtrij stond en hoeveel uren je nog te gaan had.

Doordat deze progressbar onzichtbaar was hebben vele duizenden mensen tot 7-8uur naar een pagina liggen kijken, die eigenlijk al was vastgelopen en geen connectie meer had met de Timoco-servers.

Gelukkig waren er genoeg geeks die via Twitter al snel de oplossing gaven om die progressbar toch te tonen. Hierbij de nodige tips zo bevattelijk mogelijk uitgelegd:

Progress bar op de wachtpagina

Wanneer je in een browser rechtermuisklik – show source doet zie je de gegenereerde html-code van die pagina. Op de befaamde wachtpagina zag je volgend stukje code verschijnen.
timoco ticketverkoop tomorrowland chaos

In hun paniekreactie hebben ze dus via het stukje ccs-code “display: none;” ervoor gezorgd dat een gewone gebruiker de progress bar niet meer zag.

Internet Explorer tip

Via toets F12 kan je on-the-fly de progress bar terug gaan tonen.

werkwijze:

  • Toets F12
  • Zoeken naar de css-div meter via het zoekveld.
  • Onderaan rechts kwam je dan in de css-eigenschappen van die progressbar en kon je het vinkje naast de eigenschap “display: none” afvinken.
  • De progressbar verscheen dan direct op je scherm.

timoco progressbar tomorrowland

Firefox

Via rechtermuisklik “inspect element” heb je ook de beschikking over de ccs-elementen en kon je eenvoudig gaan kijken naar hoeveel procent de progressbar reeds gevorderd was.

Via de button stijl had je ook hier de mogelijkheid om de “display: none” ccs-eigenschap af te gaan vinken.

Chrome

In Chrome kan je ook via inspect element naar de meter-div gaan om te kijken hoever deze reeds was gevorderd. Handig was ook om de console te gaan gebruiken om te kijken hoe de polling-requesten liepen tussen je browser-scherm en de Timoco-servers.

Na enkele uren wachten kwamen enkele twittergebruikers er namelijk op uit dat de pollingrequesten al een tijdje 403-errors teruggaven. De servers hadden dus een technische probleem, waardoor de hele wachtrij stil bleef staan.

Polling-request geeft 403-error
timoco ticketverkoop tomorrowland chaos

Polling-request geeft OK-antwoord en geeft daarbij aan op welke plaats je in de wachtrij stond en hoeveel mensen er reeds binnen waren geraakt.
timoco ticketverkoop tomorrowland chaos

Weer een hoop bijgeleerd in alle mogelijke browsers en ik mag hopen dat vooral Timoco een hoop heeft bijgeleerd na gisteren in het kader van de volgende verkoopstart op 7 april…

Tomorrowland CD’s en DVD’s

Om terug wat in de stemming te komen, check zeker de in prijs verlaagde Tomorrowland cd’s en dvd’s van de afgelopen edities.
[bol_product_links block_id=”bol_52d8eeb9c2a78_selected-products” products=”9200000014645672,9200000017848308,1000004013295687,1000004012352196,1000004012172804,1000004006192220″ name=”TML” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Herman Maes - online marketeer DPO freelancer

Herman

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.