Update ticketverkoop 2014
Tijdens de Belgische ticketverkoop van 2014 hebben we met wat vrienden een nog leukere truck gevonden. De hele Tomorrowland ticketverkoop 2014 blogpost met alle details, hoe we de wachtrij konden ontlopen, staat nu ook online.

Update 2013 ticketverkoop
Meer info voer de problemen met de niet-geauthoriseerde betalingen in de ticketverkoop van Tomorrowland 2013 kan er hier vinden.

Update 14/01/2013
Voor de ticketverkoop van Tomorrowland 2013 is er een zware investering gebeurd in een systeem dat de ticketverkoop moet aankunnen.

Update 4/4/2012
Dat de rampzalige ticketverkoop door Timoco ook Tomorrowland zelf trof als slechte PR heeft hen direct tot handelen aangezet. Voor de start van de wereldwijde ticketverkoop op 7 april is Timoco dan ook aan de kant gezet en de nieuwe partner Paylogic aangesteld.

Een snelle kordate beslissing, die volledig terecht is.

Update 20:54u
Die hele tciketfail met bijhorende twittermentions heeft de @timocoteam twitteraccount een ongelofelijk kloutsprong opgeleverd naar een waarde van 70! Met daarnaast nog 5500 nieuwe followers. Na gisteren zou ik ze echter toch niet meer zo influential durven noemen….

timocoteam klout
timocoteam followers

Gisteren was er de Belgische voorverkoop van Tomorrowlandtickets en ik vermoed dat deze dag nog bij velen in het geheugen zal blijven hangen en bij ticketverkoper Timoco een zwarte bladzijde in hun geschiedenis gaat worden (zie ook de terechte reactie van de Tomorrowland-organisatie).

Ik heb die dag gisteren wat proberen samenvatten met wat tweets (ideale manier om het Belgische storify eens te gebruiken): Storify story Timoco ticketverkoop chaos.
Storify Timoco

1 van de grote fouten die er gemaakt is, is dat iemand van Timoco (in een paniekreactie?) net voor de start van de ticketverkoop om 11u. de progress bar op hun wachtrij-pagina onzichtbaar heeft gemaakt. Deze progressbar was echter de enige optie om een beetje te volgen of je nog steeds in de wachtrij stond en hoeveel uren je nog te gaan had.

Doordat deze progressbar onzichtbaar was hebben vele duizenden mensen tot 7-8uur naar een pagina liggen kijken, die eigenlijk al was vastgelopen en geen connectie meer had met de Timoco-servers.

Gelukkig waren er genoeg geeks die via Twitter al snel de oplossing gaven om die progressbar toch te tonen. Hierbij de nodige tips zo bevattelijk mogelijk uitgelegd:

Progress bar op de wachtpagina

Wanneer je in een browser rechtermuisklik – show source doet zie je de gegenereerde html-code van die pagina. Op de befaamde wachtpagina zag je volgend stukje code verschijnen.
timoco ticketverkoop tomorrowland chaos

In hun paniekreactie hebben ze dus via het stukje ccs-code “display: none;” ervoor gezorgd dat een gewone gebruiker de progress bar niet meer zag.

Internet Explorer tip

Via toets F12 kan je on-the-fly de progress bar terug gaan tonen.

werkwijze:

  • Toets F12
  • Zoeken naar de css-div meter via het zoekveld.
  • Onderaan rechts kwam je dan in de css-eigenschappen van die progressbar en kon je het vinkje naast de eigenschap “display: none” afvinken.
  • De progressbar verscheen dan direct op je scherm.

timoco progressbar tomorrowland

Firefox

Via rechtermuisklik “inspect element” heb je ook de beschikking over de ccs-elementen en kon je eenvoudig gaan kijken naar hoeveel procent de progressbar reeds gevorderd was.

Via de button stijl had je ook hier de mogelijkheid om de “display: none” ccs-eigenschap af te gaan vinken.

Chrome

In Chrome kan je ook via inspect element naar de meter-div gaan om te kijken hoever deze reeds was gevorderd. Handig was ook om de console te gaan gebruiken om te kijken hoe de polling-requesten liepen tussen je browser-scherm en de Timoco-servers.

Na enkele uren wachten kwamen enkele twittergebruikers er namelijk op uit dat de pollingrequesten al een tijdje 403-errors teruggaven. De servers hadden dus een technische probleem, waardoor de hele wachtrij stil bleef staan.

Polling-request geeft 403-error
timoco ticketverkoop tomorrowland chaos

Polling-request geeft OK-antwoord en geeft daarbij aan op welke plaats je in de wachtrij stond en hoeveel mensen er reeds binnen waren geraakt.
timoco ticketverkoop tomorrowland chaos

Weer een hoop bijgeleerd in alle mogelijke browsers en ik mag hopen dat vooral Timoco een hoop heeft bijgeleerd na gisteren in het kader van de volgende verkoopstart op 7 april…

Tomorrowland CD’s en DVD’s

Om terug wat in de stemming te komen, check zeker de in prijs verlaagde Tomorrowland cd’s en dvd’s van de afgelopen edities.
[bol_product_links block_id=”bol_52d8eeb9c2a78_selected-products” products=”9200000014645672,9200000017848308,1000004013295687,1000004012352196,1000004012172804,1000004006192220″ name=”TML” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
12 jaren geleden

Nog een leuke opmerking: De organisatie kondigde aan dat je maar per 2 tickets kon kopen, maar eens je binnen was geraakt kon je voor een 20tal minuten inloggen met verschillende accounts en per account 2 tickets aankopen.

Op 10min. tijd heb ik zo onze 7 tickets aangekocht voor onze groep voor vrijdag met 4 verschillende Timoco-accounts. Sterk bezig!

Wim
Reply to  Herman
12 jaren geleden

Hoezo 2 tickets. Ik kon 4 tickets aankopen per account.

Reply to  Wim
12 jaren geleden

Hahaha. Zelfs niet getest. Overal was gezegd dat je maar 2tickets per account kon aankopen, dus mooi alles gespreid met 2tickets/account.

Voor de internationale presale is het 4tickets/account, dus waarschijnlijk zijn ze in paniekreactie ook die setting beginnen aanpassen?

Dries
12 jaren geleden

Sloeber!

12 jaren geleden

Timoco houdt het op een blame-game 🙂

We wish to inform you that TImoco had difficulties handling the request despite all measures taken. The organization of Tomorrowland did warned us about a possible massive online demand of tickets and asked us to provide us a service that could cope with this. We guaranteed this to ID&T but we did not succeed.

We sincerely apologize for the inconvenience

Sincerely, The Timoco Team

Reply to  LievenDV
12 jaren geleden

Als bedrijf zou ik met concrete info naar buiten komen.

Grafiekje erbij met de massa connecties, wat uitleg over hoe de algemene config was,…

Reply to  Herman Dailybits
12 jaren geleden

Indeed, ’t kunnen niet allemaal IMS’ers zijn hé 🙂

een paar interessante dingen hierboven trouwens, fine article!

Grumblez
Reply to  LievenDV
12 jaren geleden

Best heel veel speculatie en weinig concrete info! Misschien eens kijken, zou die progress bar kunnen uitgezet zijn omdat die niet afgewerkt is geraakt?

Dat de queue size en positionering werden verstoord door ‘lingering sessies’ van mensen die hun browsers sloten of dat refreshende users de queue size verhoogden? Ooit gedacht dat die naam position_in_total_queue niet voor niets position_in_current_queue zou kunnen zijn.

En dat misschien mensen eens zouden kijken welke datacenters in de problemen zijn op de dag van de verkoop? Mmmh lets see.. Grafix lijkt me iets na 11 uur DOOD te zijn voor bijna 90 minuten.

Ik zou nog even meer gaten kunnen prikken in dit artikel maar laten we het gewoon houden dat alles wat je kan doen over de situatie gokken is. Tenzij je inside info kan inkijken.

Rick
12 jaren geleden

Ik wilde zaterdag kaarten voor Harmony of Hardcore bestellen, ook via Timoco. Ging dus ook niet!

Vind het toch wel appart dat een dergelijk bedrijf niet voorbereid is op een stormloop als deze, met de bijbehorende slechte info verziening…

Niet echt goed voor hun reputatie 😉

Lindsay
12 jaren geleden

Heeft er iemand toevallig een extra zondag ticket.
Graag een berichtje dan kunnen we afspreken voor betaling