Hoe Google Twitter kapot maakt

Google is bezig met een nieuwe strategie om de succesvolle microblog-website Twitter kapot te maken.

Hoe?
Sinds enkele weken bezoeken de google-spiders nu ook alle twitteraccounts. Daarnaast krijgen Twitter-pagina’s nu ook google Pagerank (bijvoorbeeld deze pr3 Twitter-pagina).

Hierdoor verschijnen de Twitter-berichten nu hoog in de SERP-pagina’s (search engine results page).

google maakt twitter kapot

Is dat erg?
Als je weet dat meer dan 50% van alle Twitters-accounts nu al bot-accounts zijn, die niets anders doen dan spam versturen. En als je dan ziet dat deze spam-tweets nu ineens mee op de eerste pagina van de Google zoekresultaten kunnen komen voor keywords. Dan is het een kwestie van tijd dat er meer en meer spammers Twitter gaan volspammen om zo op een goede plaats in de Google rankings te komen.

En dan?
Google maakt van Twitter dus een puur spam-plezier wat voor de gebruikers niet meer aantrekkelijk zal zijn en de gewone Twitter-gebruikers zal wegjagen. Waarschijnlijk komt Google dan ook met een andere versie van dit concept (die wel anti-spam zaken heeft) en zal iedereen dan snel overstappen.

Herman Maes - online marketeer DPO freelancer

Herman

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.

Schrijf je in op de maandelijkse Dailybits mailing voor tips, tricks en random stuff.

Abonneer
Abonneren op

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
10 jaren geleden

Dus Google maakt zichzelf ook een beetje kapot…:-)

10 jaren geleden

Yep inderdaad. Niemand staat erop te wachten om twitter-berichten hoog in de zoekresultaten te vinden. Zoals mijn screenshot wel bewijst. 😉