Al enkele jaren ben ik een tevreden gebruiker van het Nucleus cms voor deze blog. Dit blogsysteem ken ik ondertussen best goed en daarom blijf ik dit ook trouw voor dailybits (daar ik veel hacks en tricks aan de achterkant heb ingebouwd).

Het injecteren van de adsense-code in een blogpost deed ik tot voor kort via de templates-sectie in het admin-menu (meer bepaald de [template-naam]/full template), waar ik eenvoudig de adsense-code op de juiste plaats kon laten tonen bij het bekijken van een blogpost. Daar in deze nucleus-templates geen php-code kan gebruiken, heb ik onderstaande tip gevonden en gebruik ik nu deze:

Via de nucleus-tag <% phpinclude(ads.php) %> en een bestandje ads.php in de skin-folder kan ik nu php-code injecteren in de blogpost en daardoor ervoor zorgen dat er voor sommige blogposts andere reclame of zelfs geen adsense-reclame wordt getoond. Dit kan eenvoudig door via het php-statement “$_SERVER[“REQUEST_URI”] ” te kijken welke blogpost er wordt getoond en hiervoor dan een custom stukje code te tonen.

adsense in nucleus cms


WordPress
Voor wat kleinere website maak ik gebruik van het gekende WordPress cms systeem en ook daar heb ik dezelfde code ingebouwd, maar kan dit in de gewone template php-bestanden.
Wordpress adsense

Adsense onnutige advertentie’s vermijden
Wanneer het automatische google algoritme geen geschikte adsense-advertentie vind voor een blogpost wordt er een (niet-betalend) alternatief getoond, dat je zelf kan bepalen:
– niet-betalende adsense -> meestal google trivia vragen (in het genre van “Waarom zijn bananen krom?”
– een kleurvlak op de plaats van de advertentie
– Een andere NIET-google advertentie

Vooral deze laatste optie is handig en aangeraden in sommige gevallen. Op 1 locatie op mijn blog heb ik soms ook het fenomeen, dat er google trivia wordt getoond, dit is natuurlijk zonde, omdat er zo een mooie advertentie-plaats verloren gaat.
adsense nucleus cms

Via tradedoubler (of een andere affliatie) heb ik nu een geschikte advertentie in de juiste vorm gezocht en daarmee een eenvoudig html-bestand aangemaakt.
adsense nucleus cms

In de adsense-interface kan je het advertentieblok opzoeken en daar bij optie’s de aangemaakte html als locatie opgegeven. Hierdoor zal deze alternatieve advertentie getoond worden, wanneer er geen geschikte adsense-advertentie gevonden kan worden. Na 10min. verwerkingstijd wordt deze alternatieve advertentie getoond ipv. de onzinnig google trivia.
adsense nucleus cms

Meer info over alternatieve advertentie’s kan je vinden op [URL=”https://www.google.com/adsense/support/bin/static.py?page=alternateads.html&sourceid=aso&subid=ww-ww-et-asui&medium=link”]de adsense helppagina[/URL].

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
14 jaren geleden

Als je dan toch aan’t hacken bent: voeg eens een gewone "home" button toe 😉
. Ik moet altijd de url voor een deel deleten als ik via bv. een tweet com.

Herm
14 jaren geleden

Thx! Stond inderdaad ooit nog op een todo-list en ineens snel aangepast (bovenaan links boven de sitelinks).

marketer
14 jaren geleden

I will follow this tips and hope my adsense earnings will improve in the future. I will report back and tell you what happend to them.