Wij doen al enkele jaren goed ons best om onze grote tuin natuurlijker te maken (een deel van het gras is nu een hoog gras stuk, meer struiken en bomen geplant (kersenbomen, notenboom,…), vogelvoeder, onze gelaarsde kat binnenhouden als er veel vogels aan het eten zijn,… En dit heeft echt steeds meer succes met nu ook bonte spechten die al eens langskomen. 🤗

Hoe kan je vogelgeluiden nu herkennen? Want wat kwettert er nu allemaal in onze tuin? Dat is altijd de vraag. Een random roekoe kan ik nog wel herkennen en het suskewiet van een vink lukt me ook nog wel.

Met dank aan de meest recente Nerdland maandoverzicht podcast  heb ik nu een weekje de Merlin Bird ID app, die een sound recording doet en dan aan de hand van je gekozen datafile (West-Europese vogels) de juiste vogel gaat herkennen. Zo zie je trouwens hoeveel verschillende vogels een land als Ecuador heeft tov Scandinavië bijvoorbeeld.

TopTip: zet in de settings de Common name language op Nederlands om dus de Nederlandstalige vogelnamen te krijgen.

Ondertussen kan deze app 1054 vogels herkennen en werkt dus door het crowd-sourcen van nieuwe vogelgeluiden, waarna de AI zijn werk kan gaan doen in de opgenomen sound recording op je smartphone.

Nu al voor mij Dé smartphone app van deze lente en zomer voor in je tuin, bos of een zomerbar. 😅

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments