Hyves boek eens terug uit de boekenkast nemen

Een paar dagen geleden kwam uit Nederland het waanzinnige bericht, dat de stekker uit het sociale netwerk Hyves wordt getrokken vanaf maandag 2 december 2013. Voor wie Hyves niet kent, het was in Nederland wat Netlog in Vlaanderen was voor de komst van gigant Facebook.

Een lokaal social network met op zijn hoogtepunt (mei 2012) maar liefst 9,8 miljoen Nederlandse accounts en een maandelijks bezoek van 5 miljoen Nederlanders. Zelfs Facebook haalt deze cijfers momenteel nog niet in Nederland (de methode met het aanmaken van een FB ad geeft 8.6 miljoen Nederlandse accounts)!

Tijd dus om mijn exemplaar van het boek “Van 3 naar 10.000.000 vrienden” terug uit de boekenkast te nemen om het hele ontstaan (met opstaan EN veel vallen) nog eens terug te lezen. Een echte aanrader dit boek voor iedereen in het marketing/online-wereldje!


hyves boek: van 3 naar 10.000.000 vrienden

In het boek krijg je het verhaal door de ogen van oprichter Raymon Spanjar met hoe het idee ontstond, de eerste 10/100/1000/… leden er kwamen, de groei (met alle problemen erbij), de Hyvesangels… Persoonlijk vind ik eht nog altijd het leukste startup-boek, dat ik heb gelezen door de persoonlijke verhalen, de hoogtes, maar ook de laagtes. Ook de verkoop aan TMG in 2010 komt op het einde van het boek mee in het verhaal en is leuk om te lezen in combinatie, met wat er nu aan het gebeuren is.

Disclosure
Deze blogpost is onderdeel van een ambassadeur samenwerking tussen Dailybits en BOL.COM. De inhoudelijke uitwerking is nog steeds de verantwoordelijkheid van Dailybits. Meer informatie in de disclaimer.

Gerelateerde berichten

Herman Maes - online marketeer DPO freelancer

Herman

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.