Kanaalrat

Update 4/11/2012:
Bracknell weerkaart van 4/11/2012 met een stormdepressie wat door de media een kanaalrat wordt genoemd, maar dit niet eigenlijk is door het ontbreken van het onverwachte aspect.
kanaalrat 4/11/2012

Gisteren kon je het al horen op het weerbericht, dat er vandaag nog eens een echte kanaalrat voorbij onze kust komt. De definitie van een kanaalrat op wikipedia:

Een stormdepressie die zich vormt boven de Atlantische Oceaan voor de zuidelijke ingang van het Kanaal, dan wel boven de Golf van Biskaje, door het Nauw van Calais langs de Noordzeekust noordoostwaarts trekt, veel neerslag en in de warmtesector erg warme lucht, met zich meeneemt, en een verraderlijk onverwachte sterke storm in de Lage Landen en noordwestelijk Frankrijk doet opsteken.

Op de Bracknell weerkaarten van het Engelse MetOffice is mooi te zien hoe deze kleine depressie precies door het kanaal trekt en zorgt voor een zeer onvoorspelbare mini-storm.

Kanaalrat

Hans Kleingeld heeft op weeronline.nl zijn persoonlijke verwachtingen geplaatst en als ik de actuele waterdata weerstations bekijk, dan zie je de wind momenteel al op zee draaien van de ZZO van deze morgen naar de verwachtte WNW voor deze namiddag (met mogelijk weer super speedconditie’s in Herkingen!).

Gerelateerde berichten

Herman Maes - online marketeer DPO freelancer

Herman

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.