Dat Telenet al veel langer goed bezig is met Online Reputation Management (ORM) is gekend in de blogwereld. Schrijf een blogpost over problemen met Telenet en je problemen worden zo snel mogelijk aangepakt.

Ook op Twitter zijn ze goed bezig met hun twitter-account @Telenet. Actief mee discussiëren, info geven bij problemen, press-releases live brengen,… Zeker de laatste weken met de snelheidsverhoging en hun laatste aankondiging over het remote programmeren van je digicorder via tv.be werd goed gesmaakt door de twitter-community.

Men mag dan zeggen dat de Belgische twitter-community in België marginaal klein is (rond de 11.000 accounts, al dan niet actief of inactief, bron bvlg), maar het is wel een zeer actieve en vooral early-adopter crowd met de nodige invloed online en offline.

Het online team bij Telenet heeft dit goed begrepen en heeft nu ook een mooie blogpost hierover online gezet: We hear you, keep talking. Een online communicatiestrategie waar veel andere bedrijven iets van kunnen leren!

Bij de politici kan ik zeggen dat ik met veel plezier de avonturen van @VincentVQ. Directe no-nonsense communicatie.

Telenet online reputation management
blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
YLA
14 jaren geleden

Helemaal mee eens, op een maand tijd kijk ik weer helemaal anders naar het bedrijf. Sterke 360 move!

14 jaren geleden

Wat Telenet doet op Twitter is puur “schone schijn”. Hun imago een beetje proberen oppoetsen, wat zand in de ogen strooien. Want wat heeft Telenet wezenlijk aan hun business veranderd? Niets. Wordt er werkelijk op een open manier gecommuniceerd met de klantenbasis? Neen. Is hun business er klantvriendelijker op geworden de laatste maanden? Integendeel. Hun hoofddoel is maximale aandeelhouderswaarde creëren en hun klanten zijn daartoe maar een middel. Ik geef misschien eens een paar voorbeelden voor wie niet begrijpt wat ik bedoel:
– Telenet’s nieuwe Fibernet-producten worden aan woekerprijzen in de markt gezet, tweemaal zo duur als in onze buurlanden.
– De meeste internetproducten hebben lage uploadsnelheden (de traagste van Europa) waardoor je tientallen minuten moet wachten vooraleer je foto’s of video’s online staan.
– Downloadlimieten worden na jarenlange aanhoudende kritiek van een groeiend aantal klanten nog steeds in stand gehouden, terwijl in al onze buurlanden deze beperkingen al méér dan 5 jaar zijn opgeheven.
– Klanten die willen overstappen naar een ander product worden opgezadeld met downgradekosten of extra activatiekosten, klanten die willen opzeggen worden op de meest onmogelijke manieren gemanipuleerd om dat toch maar niet te doen.
– Telenet’s analoge televisieaanbod is 20% ingekrompen terwijl het kabelabonnement jaarlijks duurder is geworden.
– Om digitaal tv te kijken ben je verplicht om bij Telenet een decoder van minderwaardige kwaliteit te huren terwijl in onze buurlanden het digitale tv-signaal compatibel is met eender welk tv-toestel of settopbox die de DVB-standaard ondersteunt.

Ik kan nog wel een aantal voorbeelden aanhalen die bewijzen dat Telenet niet erg veel respect toont voor hun klanten. Laat staan dat Telenet luistert naar de zorgen en ergernissen die hun klanten ervaren met hun producten.

Misschien is de aanwezigheid van Telenet op Twitter dan toch maar allemaal schone schijn, want de Twitterberichten van klanten met problemen worden meestal straal genegeerd. En de aanwezige Telenet-medewerkers op Twitter doen iets te opvallend goed hun best om positieve berichten meermaals per dag te retweeten.

Reputatie management? Tja, een mooi woord, maar uiteindelijk veranderen die mooie woorden niets aan de klantonvriendelijke business van kabelmonopolist Telenet.
.-= raf__ zijn laatste blog ..raf__: /cc @nejianderson RT @glasvezel:Tip van FTTH Council, om te beginnen in glasvezel: "Zoek enthousiaste consumenten die de kar kunnen trekken" =-.