Naast SEO (Search engine optimization) beginnen de grotere bedrijven nu ook aan ORM (Online Reputation Management) te doen. Oftewel zien dat er niet teveel negatieve berichten over jou bedrijf een hoge plaats krijgen in de zoekrankings.

Telenet is daar een schitterend voorbeeld van. Verschillende blogs (bijvoorbeeld Oscar Lynn) hebben de afgelopen weken al gesignaleerd, dat de telenet helpdesk hen heeft opgespoord na een kritische blogpost en hun problemen ineens wel snel heeft kunnen oplossen. Mooi extra service en verdienstelijke poging van reputation management. Ik zou het Eurotwice ook willen aanraden.

Meest hilarisch voorbeeld is te vinden bij Pietel:
…Tijdens een babbeltje achteraf zei de technieker lachend dat er in het dossier stond: “De klant zegt dat wij jeanetten zijn.” Wat mijn vermoeden bevestigde dat één of andere PR medewerker of een tracking machine mijn bericht heeft opgepikt. Vandaar de Wesley aan de telefoon. Vandaar de vlotte service na drie weken sukkelen….

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments