Even snel een repost van mijn social media berichten vandaag met Het Nieuwsblad krantenartikel, waar ik mijn mening voor heb gegeven.

Wat kort door de bocht in bullet points mijn mening:

  • Android adoption rate van de laatste versies van het Android OS is waanzinnig laag, zeker tov. de iOS adoption rate (zie Mixpanel gegevens).
  • Als grootste reden is er de extra schil, die vele Android fabrikanten nog extra op het OS leggen. Zie hiervoor naar Samsung, Sony, LG,…
  • Er zijn gelukkig wel enkele smartphones (meestal Google owned), waar je wel een gewone stock Android krijgt (met bijhorende snelle updates), zoals de Motorola G, Nexus smartphones…
  • Het centrale model van Apple (en ook wel de Windows phones) geeft meer controle over hun ecosysteem en Apple zorgt daarnaast voor meer controle op hun Appstore.
  • Als consument mag je toch verwachten dat gedurende de 2jaar garantieperiode jou smartphone voorzien blijft van geregelde security updates?
  • Grote malware/virus problemen zijn er nog niet in de smartphone wereld, maar er zijn wel degelijk security bugs (met bvb. het inlogscherm) op de oudere Android versies. Voorbeeldje voor Samsung eigenaars.

Als journalisten mij bellen als "technologie expert", dan geef ik altijd mijn mening. 😉 #nieuwsblad #android

Een foto die is geplaatst door Herman Maes (@dailybits) op

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments