Eind juni gaf ik op een zaterdagvoormiddag een praktische workshop omtrent affiliate marketing in samenwerking met LewisPR en de mensen van het Bol.com partnerprogramma.

De Idealabs boardroom was de ideale locatie om eens een voormiddagje met een selectie bloggers dieper in te gaan op hun vragen, de misverstanden, praktische bijberoeptips en andere bloggervragen. Daarnaast was het ook leuk om vanuit de Belgische bloggerwereld met de Bol.com mensen te discussiëren (ook hun ogen zijn wat open gegaan).

Workshopje op zaterdag geven samen met Bol.com met leuke groep van bloggers. #alwayspresenting

Een foto die is geplaatst door Herman Maes (@dailybits) op

Ik geef eerlijk toe dat die vele online marketing presentaties en blogger workshops mij echt een grote voldoening geven, na het horen van de vele positieve reacties.

Presentatie op Slideshare

Normaal plaats ik niet snel mijn presentaties op Slideshare, maar ik maak nog eens een uitzondering (na het verwijderen van gevoelige slides 😉 ).

Natuurlijk gaat elke nuance verloren bij het plaatsen van een dergelijke presentatie, dus daarom even in het kort mij hoe en waarom van deze workshop. Let op met deze 40 slides heb ik vlot 2 uur volgepraat, daar slides voor mij niet meer dan een kapstok zijn om voor de rest in te spelen op de groep en vragen uit te lokken.

Affiliate marketing is iets wat vele lezers al ooit (zonder dat ze het zelf beseffen) gedaan hebben. Denk maar aan dat Dropbox invitesysteem, waar je in ruil voor het aanbrengen van een nieuwe gebruiker extra ruimte krijgt. Pure affiliate marketing (die ik natuurlijk ooit tot zijn grenzen heb misbruikt 😉 ).

Een blog volsteken met reclame of affiliate zaken is op lange termijn totaal niet de juiste keuze en ik benadruk steeds dat bloggen nog steeds vanuit je passie moet komen. Het is echter wel zo, dat er bepaalde opportuniteiten voor elke blogger langskomen en het dom zou zijn, om deze niet te gebruiken. Als ik veel tijd steek in het bespreken van een bepaald boek (zoals dat van Elon Musk, wat echt echt echt een aanrader is), ga ik die tijd gedeeltelijk recupereren via affiliate marketing.

Wie denkt dat op het internet alles gratis en en denkt dat het gebruik van een Adblocker op zijn favoriete websites een juiste keuze is, nodig ik altijd uit voor een one-on-one discussie hierover.

In de presentatie heb ik ook een typevoorbeeld van een zeer mooi uitgewerkte affiliate marketing laten zien, kijk zelf maar eens op de website shotkit.com, hoe zij dit aanpakken.
shotkit

Natuurlijk is affiliate marketing geen gouden ei en mijn gouden eiren hou ik dan ook verborgen. Ik wil wel laten zien wat er allemaal mogelijk is als blogger en hoe je als kleine hobbyist toch een beetje je moeite en investering kan terugverdienen.

Disclosure
Deze blogpost is onderdeel van een samenwerking, waarbij Dailybits een vorm van vergoeding heeft verkregen als #advertentie of #sponsored. De inhoudelijke uitwerking is nog steeds de verantwoordelijkheid van Dailybits. Meer informatie in de disclaimer (artikel 8).

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
8 jaren geleden

Bedankt voor deze interessant blogpost! Spijtig dat ik er niet live kon bij zijn wegens een familieweekend.

8 jaren geleden

Ziet er goed uit, had er graag bij willen zijn!!