Gisteren was het de Phare conference in Gent. Een internet/marketing conferentie met als insteek “the future of internet”, die werd georganiseerd vanuit de organisatie Ghent web valley, waarmee de voortrekkersrol van Gent in de Belgische web-wereld weeral is bevestigd.
phare.png.568
Daar ik mijn Dailybits-bijberoep nog steeds zie als de beste real-life avondopleiding was de keuze dan ook snel gemaakt om mezelf voor deze conferentie in te schrijven.

Te samen met een publiek van 300 aanwezigen (zie inschrijvingslijst) heb ik kunnen genieten van enkele top-presentaties door nationale en internationale sprekers. Vooral de diversiteit was een aangename verrassing. Zowel de toekomst van offline shopping als cryptografie-issues kwamen aan bod.

Ik heb getracht de dag zo goed mogelijk samen te brengen met behulp van de Belgische startup Storify. De volgende dagen probeer ik deze #phareconf storify story nog verder aan te vullen en af te werken (zoals ik al eerder met mijn andere Storify-stories heb gedaan).

conclusie

Een mooi event met boeiende sprekers en leuke netwerking mogelijkheden met andere deelnemers. Niets leuker dan willekeurige onbekenden aanspreken op een dergelijk event en te kijken waar er mogelijke raakvlakken zijn (en mijn eigen bijberoep-ding te proberen uitleggen in 1min. 😉 ). Lees bijvoorbeeld ook het blogverslag van Mathias van Intracto over Phare Conf.

2 verbeterpuntjes voor de organisatie, die ik hen niet wil onthouden:

  • Een onstabiele wifi op een internetcongres is echt te ironisch…
  • Met die te fancy lunch klop je alle toehoorders neer in hun zetel voor de namiddag, zeker met de trage presentatie omtrent E-health op het programma…
blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
11 jaren geleden

Als je dan toch maar 1 ding zou willen lezen over phare conference, dan kan ik deze blogpost van organisator Bloovi aanraden:

http://www.bloovi.be/nl/blog/B1295-nadim-kobeissi-ondervraagd-door-cia-over-ontwikkeling-van-cryptocat

dhuybrechts
11 jaren geleden

Las in de comments over Netflix serie: House of Cards

2 weken geleden ook beginnen zien en verslaafd… topserie. Mocht die ooit naar Belgie komen zeker een aanrader