Het is momenteel echt hip en trendy om van je IT/tech-bedrijf een film te maken/laten maken.

De trend werd ingezet met “The social network” (met ook een home made Google+ parodie) over het ontstaan van Facebook. De laatste maanden is alles in een stroomversnelling aan het komen en de volgende maanden zal er meer dan genoeg filmplezier uitkomen voor iedereen met een interesse in de IT/geeky startup cultuur.

Zo blogde ik hier reeds over The startup kids met interviews met de oprichters van startups zoals Vimeo, Soundcloud, Kiip, InDinero, Dropbox, Foodspotting,… Een andere nieuwkomer is TPB AFK: The Pirate Bay Away From Keyboard over hoe the Piratie Bay ongrijpbaar bleef na de vele rechtzaken tegen hen.

Nog een release die binnenkort uitkomt is Downloaded the movie over de opkomst van Napster, het eerste muzieksharing platform dat zijn licht zag eind jaren 90 en de revolutie heeft ingezet.

En vandaag was er dan nog het bericht van gva dat er shots voor de film over Wikileaks “The Fifth Estate” in het Antwerpse provinciehuis werden opgenomen de afgelopen dagen.

Als mainstraim antwoord van Google is er de nu de release tegen de zomer van “The internship”, waarbij de Google Campus een hoofdrol speelt als locatie voor een komedie met Vince Vaughn en Owen Wilson (zie o.a. “the weddingcrashers”).

Billy (Vince Vaughn) and Nick (Owen Wilson) are salesmen whose careers have been torpedoed by the digital world. Trying to prove they are not obsolete, they defy the odds by talking their way into a coveted internship at Google, along with a battalion of brilliant college students. But, gaining entrance to this utopia is only half the battle. Now they must compete with a group of the nation’s most elite, tech-savvy geniuses to prove that necessity really is the mother of re-invention. | The Internship opens in theaters June 7, 2013.

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments