Podcasts zijn nu vaste kost geworden tijdens autoritten (en ik hoor dit overal rond mij, zelfs bij mijn vrouw als zij eens haar auto nog eens gebruikt).

De afgelopen weken heb ik heel wat kilometers gedaan op Nederlandse autosnelwegen en dan vind ik Nederlandse podcasts wel toepasselijk. Een tip om zeker eens te beluisteren is een al 3 maand oude podcast aflevering van de Tweakers podcast.

Deze eind september verschenen podcast gaat over het ontstaan van deze bekendste Nederlandstalige technologie-website 20 jaar geleden in 1999. Een leuk panelgesprek met de toenmalige oprichters.

Ondertussen is Tweakers al lang geen onafhankelijk medium meer en zitten ze bij DPG (wat vroeger De Persgroep was), maar het ontstaan blijf super leuk om te horen hoe het er rond de eeuwwisseling aan toe ging.

Ben je geen podcast-fan, dan kan je het hele verhaal ook nalezen in dit artikel bij hen. Ook het artikel over hun hosting en servers gedurende de afgelopen 21 jaar is een dikke aanrader voor tech-geeks.

De ruimte waar de podcast is opgenomen zegt trouwens alles wat Tweakers is. ๐Ÿ˜‰

Tweakers nostalgie

Ik ben zelf mijn account eens gaan terugzoeken op het Tweakers Gathering forum, wat begin jaren 2000 echt wel DE hotspot was voor alles rond computers en technologie (social media bestond toen nog niet).

Ik heb er blijkbaar een account aangemaakt midden 2002 en toen bestond mijn eerste blog namreh.be reeds een half jaar (archief namreh.be staat mooi online ๐Ÿ˜‰ ), nadat ik sinds 1996 op het internet actief was.

Ik was toen duidelijk een lurker en niet echt actieve reageerder, buiten dan het hardware ruiltopic, waar ik ook casemod en netwerk hardwarestuff (led’s voor in mijn pckast, extra grote fans, overclockte cpu’s) ruilde met Nederlanders… ๐Ÿ˜…๐Ÿค“

2002 was trouwens blijkbaar het meest actieve jaar ooit op het GoT forum. Dit natuurlijk door de grotere beschikbaarheid van internet en het feit dat social media er nog niet was (FB ontstond pas in 2004).

Ik heb zo een vermoeden dat er nog lezers reeds lang actief zijn op die website en bijhorend forum?

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments