Dat Red Bull groot wilde uitpakken met de Belgische première van de snowboardfilm Art of Flight was al wel enkele weken duidelijk. In mijn mailbox ontving ik uitnodigingen van alle kanten (thx to Pravda, Enchante en Red Bull).

Het historische Flagey gebouw in Brussel was het toneel voor de première en dit gebouw straalt gewoon grootsheid en klasse uit. Zoals te verwachten was alles tot in de puntjes geregeld en was het dan ook genieten van de film op groot scherm met aangepast soundsystem in aanwezigheid van hoofdrolspeler/snowboard-hero Travis Rice.
art of flight

Het minste dat gezegd kan worden is dat Red Bull een absolute zegen is voor de extreme sport-wereld en ook voor “The Art of Flight” zijn alle registers opengedraaid. Niet 1 helikopter werd gebruikt voor de shooting, maar ineens 2 met daarbij nog een vliegtuigje om beelden van de 2 heli’s te maken.

Dit leverde dan ook waanzinnig knappe beelden op van Alaska, Canada, Chili, Patagonië en andere gebieden,waar geen mens het eerder in zijn hoofd had gehaald om een snowboard om te binden. Ook de post-productie was tot in de details afgewerkt met waanzinnige HD slowmo-beelden en super gebruik van de Gopro-actioncamera’s. Daarnaast nog een pompende soundtrack, die ons net niet van onze stoelen blies.

Een mooie gelegenheid om nog eens wat vrienden te zien op een doordeweekse avond: mijn vaste vriendengroep met o.a. Kristof (die nu ook blogger bij wintersporters.nl is), de MAC21 guys, Sven & Kristof van Swell, Andrew van Enchante, Yves Nodesktophero,…

Ik vermoed dat we de dvd zeker nog wel eens gaan zien tijdens onze snowtrip in maart… 😉


art of flight
art of flight
art of flight
art of flight

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
12 jaren geleden
Kristof
12 jaren geleden

Onze review komt rond 16u op http://www.wintersporters.nl (al is het meer een korte beschrijving van het event + een kleine kanttekening bij de film zelf) Vanmorgen nog wat te veel weer-updates en de content wordt nauwlettend gespreid ;o)

Andrew
12 jaren geleden

Bij mij volgt ook nog verslag 🙂 Een geslaagde avond en film alleszins!